Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Sådan bliver efterårets plader modtaget

Populær
Updated
Top 5 – Sådan bliver efterårets plader modtaget

Hvad er mere forudsigeligt, end at Ozzys afskedturné alligevel ikke var en afskedsturné? Modtagelsen af efterårets kommende større metaludgivelser. Vi spår om fremtiden.

Kunstner
Titel
+ Sick of It all + Slægt + Soulfly + High on Fire
Forfatter

Der er en vis tryghed i metallens cykliske kalender. I løbet af efteråret udgives en række album fra større bands, lokalt såvel som internationalt. Sådan har det altid været, sådan bliver det ved med at være, også selvom julesalget af cd'er ikke længere rigtig betyder noget. Trygheden går igen i modtagelsen af albummene; efterhånden ved man på forhånd, hvordan de forskellige bands' udgivelser bliver anmeldt og bedømt af fans. Her er fem kig i krystalkuglen, der giver dig nyt om modtagelsen før udgivelsen.

1: Behemoth: 'I Loved You at Your Darkest' (5. oktober):
Behemoth udgiver en plade, som en masse mennesker, der ikke går op i metal til daglig, vil kåre til årets metalplade. En række mennesker, der går op i metal, vil være enige. En lille minoritet vil brokke sig højlydt.

2: Sick of It All: 'Wake the Sleeping Dragon!' (2. november):
Sick of It All vil udgive et album, der lyder som alle deres andre album. Deres fans vil blive begejstrede. Ingen anden end deres fans vil opdage, at albummet udkommer.

3: Slægt: 'The Wheel' (5. oktober):
Danske anmeldere vil omtale Slægt som dansk metals frelse. Slægt bliver igen sammenlignet med Dissection, uanset om 'The Wheel' minder om Dissection eller ej. Mange mennesker, der går op i metal til daglig, vil kalde det årets danske metalalbum. En række mennesker, der ikke går op i metal til daglig, vil være enige. Undergrundens skrappe drenge vil sige, at Slægt har solgt ud, og at de har gjort det siden 'Ildssvanger', måske endda før, måske endda før første demo.

4: Soulfly: 'Ritual' (19. oktober):
De fleste anmeldere vil være stærkt kritiske. Nogle få vil forsøge at overbevise sig selv om, at det er Soulflys bedste siden debuten (det har de ment hver gang siden Soulflys tredje album). En stadigt svindende fanskare vil anklage kritikerne for ikke at være åbentsindede nok.

5. High on Fire: 'Electric Messiah' (5. oktober):
Albummet er selvfølgelig ikke lige så godt som de tre første, men det er jo High on Fire, og pladen er dedikeret til Lemmy, så det går ikke helt galt og er altså stadig 'meget godt' og 'bedre end de fleste andre udgivelser', fordi sådan siger man om bands, der er på det stadie af deres karriere. Nogle få anmeldere vil forsøge at overbevise sig selv om, at det er bandets bedste siden de tre første (det har de ment hver gang siden High on Fires femte album). Men hey, så er der snart koncert igen.