Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Viborg Metal Festival 2015

Populær
Updated
Top 5 – Viborg Metal Festival 2015

Vi ser på de fem vigtigste ting at holde øje med, når Viborg Metal Festival for andet år løber af stablen og denne gang har internationale navne med.

Viborg Metal Festival startede sidste år som et forsøg på at samle metalkoncerterne i det vestjyske og sikre, at der kom flere tilskuere end bare 10-15 mennesker hver gang. Sådan svarede arrangøren på det, da vi tidligere i år spurgte om, hvorfor Viborg Metal Festival overhovedet blev startet. Nu er det så allerede blevet forår igen, og vi skal således deltage i anden udgave. Viborg Metal Festival 2015.

1. Hate

Polske Hate bevæger sig inden for samme sfære som deres landsmænd Behemoth. Dødsmetal blandet med black metal. I januar måned udgav de pladen ’Crusade:Zero’ og har således dugfrisk materiale med til Viborg. Hate var i 2013 på turné med Hypocrisy og danske Essence i Europa, da de forud for et show i Hamburg fandt bassisten død i deres bus. Dødsårsagen var hjertestop og ifølge lægerne et hjerte, der slog irregulært. Med på den nye plade er også en ny trommeslager. Vi glæder os til at se Hate og se, hvilken fornyet energi de har at fortsætte karrieren med. Vi havde en mand til deres koncert d. 3. april i Wien og der blev østrigerne rusket godt igennem. Hate er derfor angiveligt i topform og det skal naturligvis opleves!

2. Anubis Gate

Vores egne Anubis Gate udgav sidste år deres sjette og anmelderroste plade ’Horizons’, som er andet album, hvor det er Henrik Fevre, der tager sig af vokalen. For et par år siden skiftede de trommeslager Morten Sørensen ud med en... Morten Sørensen. Sidstnævnte med mellemnavnet Gade gør sig også i Pyramaze og Wuthering Heights. Vi ser frem til et progressivt indslag, der kan give festivalen et varieret udtryk.

3. Crocell

Undertegnede har været glad for Crocell lige siden første gang, jeg så dem live første gang på Aalborg Metal Festival kort før udgivelsen af debutpladen ’The God We Drowned’. Siden har de udgivet flere plader, senest ’Come Forth Plague’ fra 2013. Der skulle være en opfølger i støbeskeen, hvilket deltagerne på Viborg Metal Festival 2015 kan være så heldige at få en smagsprøve fra. Man ved jo aldrig...

4. Prevail

Dødsmetal fra Randers. De er nærmest fast inventar på Midwinter Meltdown i samme by og har en forsanger, der lystigt svinger et baseballbat på scenen, når der kommer tryk på. Med sloganet ” KA DO FAT'ET, ELLER SKA DO HA MÆ BATTET?” på t-shirt og hjemmeside er vi nærmest nødt til at møde op og forstå, hvad det er, Prevail siger!

5. Loungeområdet

Det hele foregår på spillestedet Paletten midt i Viborg by. De nydelige omgivelser indbyder både til hygge og snak mellem hvert band, og det gør festivaloplevelsen til andet og mere end blot korslagte arme over en fadøl, når der er sceneskift. Herfra skal der i hvert fald lyde en opfordring til at smække sig ned i de behagelige sofaer og få en god snak med en meddeltager. Husk, en fremmed festivaldeltager i Viborg er blot en ven, du endnu ikke har mødt.