Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens top 5

Updated

Fem vigtige årsager til at dansk metal har en lysende fremtid!

1. Undergrunden

Der blev sat en stor, tyk streg under det faktum, at den danske undergrund lever i bedste velgående efter dette års WOA Metal Battle. Der er masser af talent rundt omkring i landet, der bare venter på at blive set og hørt.

2. Forbillederne

De unge talenter har heldigvis masser af lokale og nationale bands at se op til. Mercenary, Hatesphere, Volbeat, Mnemic, Illdisposed m.fl. viser at dansk metal har masser af international appeal og potentiale.

3. Spillestederne

De altafgørende spillesteder. Scenerne, der ligger krydsfiner og PA til de mennesker og den lyd vi kommer efter. Hvor var vi uden Vega, Pumpehuset, Voxhall, The Rock, Studenterhuset i Aalborg, Train, Godset, Rytmeposten og mange andre legendariske steder?

4. Arrangørerne

Ildsjælene bag logistikken. LiveNation, 3rd Tsunami, Nordic Rock Booking, Beatbox Booking, ICO osv. Uden det knowhow og den passion for at arrangere koncerter landet over, havde den danske metal ikke noget udgangspunkt. Takket være dem, har vi hvert år HeadBangers Ball Tour, Aalborg Metal Festival og tonsvis af andre tunge arrangementer, der danner rygraden for livescenen i Danmark.

5. De danske fans

Uden de mange, der trofast møder op til såvel store som små navne, var den danske metalscene intet værd. De er de uundværlige støtter. Dem der køber skiverne, billetterne, trøjerne og hepper på deres bands såvel hjemme, som i udlandet. Uden de mange tusinde fans havde scenen ingen følgere, og dermed ikke noget grundlag.

Men det har de. Dansk metal har både de store og etablerede navne, de unge i næste generation, de mange fans, koncertarrangørerne og velvillige spillesteder. Der er intet, der kan stoppe den danske metalscene, som gennem årene har vokset sig stor, bredtfavnende og med et utrolig solidt fundament i næsten enhver middelstor provins.