Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Personificeringen af Danish for Progress.

Navn: Svend Lokjær

Årgang: 1982

Bopæl: Århus

Devilution funktion: Har en kvalificeret holdning til det meste og anmelder i øst og vest, både live og på plade.

Med siden: 2018

Uddannelse: Lidt af hvert fra humaniora-buffetten på Aarhus Universitet, der alt sammen har ret begrænset brugbarhed i den virkelige verden.

Journalist CV: En bred vifte af mindre magasiner og blogs, med Tipsbladet som det mest kendte.

Bedste koncert: Hardcore-koncerter med Amen og Biohazard på Voxhall omkring årtusindskiftet og Sick of it All samme sted i '04 står stærkt i erindringen. I nyere tid varmer tanken tilbage på Gojira i '15 og '17, Satyricon på Copenhell i 2018, adskillige gode Baest-koncerter og en magisk aften med Zeal & Ardor i Aarhus, få måneder før verden gik ned.

Bedste plade: Umuligt at svare på. Noget der ligger i spændingsfeltet mellem Anaal Nathrakhs 'Eschaton', Dead Kennedys' 'Fresh Fruit for Rotting Vegetables', Fear Factorys 'Demanufacture', gammel Deftones og Morbid Angel, svenskerdød og den fra Norge med pandamaling.

Hvorfor Devilution: Vil man have en holdning til metal på dansk, er Devilution den bedste mulighed for at få den ud. Sproget er bedre, analyserne dybere, knivene skarpere. Og så er Jacob Dinesen faktisk en rigtig sød fyr, når man lærer ham at kende.

Personligt: Stolt medlem af Devilutions jydemafia med Kong Kent som siddende formand..

Læs alle artikler af Svend Lokjær.