Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fadøl regerer stadig i Aalborg

Updated
Fadøl regerer stadig i Aalborg
Fadøl regerer stadig i Aalborg
Fadøl regerer stadig i Aalborg
Fadøl regerer stadig i Aalborg
Fadøl regerer stadig i Aalborg
Fadøl regerer stadig i Aalborg
Fadøl regerer stadig i Aalborg

Der var IAmFire og Alkymist på 1000Fryd i Aalborg lørdag aften, men gratis fadøl og Final Hours releaseparty og koncert vandt publikums gunst på High Voltage.

Kunstner
Titel
+ Alkymist + Her Murder Case + Final Hour + The Vision Ablaze
Spillested
Dato
24-02-2018
Trackliste
Final Hour:

1. Soulless Wanderer
2. Line Crossing
3. Raven's Call
4. Dark Spirit
5. Once You've Spilled
6. Future Fortune
7. Soldiers of Misfortune
8. Never Bow Down
9. On the Line

The Vision Ablaze

1. Subversion
2. Ascension
3. Absent
4. Circle of Sin
5. Into my Brain
6. Smell of Guilt
7. Dreaming Awake
8. Call Out
9. Machete
10. Monster
11. Under the Killing Moon
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Lørdag aften i Aalborg er altid en fest. Særligt spændende bliver det, når der er to koncerter i byen. Begge kunne være interessante at opleve, så vi forsøgte at nå begge dele, så godt vi nu kunne. De to spillesteder var 1000Fryd og High Voltage Aalborg. På 1000Fryd i Kattesundet skulle IAmFire spille sammen med Alkymist og Her Murder Case, mens der på High Voltage var release-party for Final Hours debutplade, og de ville samtidig give koncert sammen med The Vision Ablaze. Så fem bands og to spillesteder. Det hele perfekt situeret på hver sin side af Jomfru Ane Gade, hvor der også er en vis aktivitet lørdag aften.

Det hele startede med Her Murder Case, der er nogle unge mennesker fra hele verden, som har fundet sammen i Aalborgs studentermiljø. De blev dannet sidste år og spiller alternativ hård rock, hvilket fungerede ganske udmærket, og den kvindelige forsanger både giver den på guitar og keyboard på enkelte numre. Det kan mærkes, at de er unge, men de har god opbakning blandt de fremmødte, der mestendels består af samme demografiske segment som dem, der står på scenen. 

Aftenens højdepunkt på 1000Fryd kom kort efter med Alkymist. Dem var anmelderen blevet anbefalet af andre fra redaktionen, og de levede heldigvis op til forventningerne. Den her klæbrige sludge og kvælende doom fungerede godt, og publikum kunne klart lide det. Her kunne man godt mærke, at musikerne var markant bedre funderet såvel teknisk som i hinandens selskab. God vokal og lækker guitar.

Derefter var det i fuld firspring ned af Kattesundet og videre mod High Voltage Aalborg, hvor Final Hour skulle til at spille. De havde givet Fernet Branca ved indgangen til alle de fremmødte, og sørme om ikke også spillestedet havde haft en times gratis fadøl, lige inden bandet fra Aalborg gik på. Det havde hjulpet gevaldigt på fremmødet, for der var næsten helt fyldt i kælderen, og der var derfor også god stemning, da Final Hour gik på og spillede numre fra deres debutplade. Ikke overraskende lagde de ud med 'Soulless Wanderer', hvorefter de hurtigt kører videre i 'Line Crossing' og 'Raven's Call', der naturligvis alle er fra pladen, der bærer samme navn som bandet.

Efter en lille times koncert lukkede de med 'Never Bow Down' og 'On the Line', hvorefter anmelderen susede tilbage til 1000Fryd, hvor hovednavnet IAmFire lige akkurat er gået på scenen. Det er ikke svenske Peter Dolving fra The Haunted, der synger for i aften i Aalborg, men derimod danske Rasmus Revsbech. Det er stadig Mikael Ehlert på bas, der med sveden haglende ned over sig agerer publikumsindpisker, men det er en kamp op ad bakke. For der er ikke så mange tilbage på 1000Fryd. Men de, der er, giver sig så også fuldt ud. Et glas går i stykker på scenen, og en lettere overrislet publikummer forsøger at redde stumperne, hvilket betyder, at den ene pegefinger bliver utæt. Hvad gør man i Aalborg? Jo, man tager T-shirten af. Det gør ens to kammerater også. Og så tørrer man bare væsken af ud over brystkasserne på hinanden, skåler i de glas, der stadig er intakte, og fester videre. Det giver lidt indtrykket af stemningen oppe foran scenekanten, og bandet nyder, at der trykkes i bund fra de folk, der stadig er på spillestedet. Det bliver dog aldrig sådan rigtig magisk med kun 30 mennesker tilbage til slutningen, hvorfor der ikke rigtig kom noget klimaks undervejs.

Det gør der heller ikke med The Vision Ablaze, der skal lukke ned på High Voltage Aalborg. Det tager lang tid, førend de får sat udstyret op og kommer i gang. Det er ved at være halvanden time siden, den gratis hane ved fadølsanlægget blev lukket, og de tørstige nordjyder er defileret videre ud i nattelivets andre fristelser. Final Hour stak derfor af med det klart største publikum denne lørdag aften, selvom The Vision Ablaze gjorde det udmærket, da de kom på scenen.

De åbnede med 'Subversion' og kastede sig direkte videre i 'Ascension' og 'Absent', hvorefter de fik snakket lidt med publikum. 'Dreaming Awake' og 'Machete' fik hænderne i vejret, og generelt havde The Vision Ablaze en udmærket lyd, lokalerne til trods. For High Voltage Aalborg er en kælder og et værtshus, men dansegulvet og scenen bag det fungerer udmærket som en lille intimscene, hvor band og publikum kommer helt tæt på hinanden.

At drible mellem 1000Fryd og High Voltage Aalborg er ikke den helt store udfordring, men at løbe spidsrod gennem folkemængden i bunden af Jomfru Ane Gade flere gange lørdag aften og nat er ikke anbefalelsesværdigt. Særligt ikke, når man selv måtte takke nej til de gratis gyldne dråber. Men det er en helt anden snak. IAmFire og Alkymist var fedt på 1000Fryd, men led under, at ikke ret mange var mødt frem, mens Final Hour og The Vision Ablaze derimod kunne spille foran respektable mængder.