Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Endnu en hæsblæsende tur

Populær
Updated
Endnu en hæsblæsende tur

Butcher Babies’ tredje album er endnu en suveræn og hæsblæsende rutsjebanetur rundt i metallens mange facetter. Man skal holde godt fast for ikke at falde ud af vognen,mens man udsættes for det ene frydefulde gys efter det andet.

Titel
Lilith
Dato
27-10-2017
Trackliste
1.Burn The Straw Man
2.Lilith
3.Headspin
4.Korova
5.#iwokeuplikethis
6.The Huntsman
7.Controller
8.Oceana
9.Look What We’ve Done
10.POMONA (Shit Happens)
11.Underground and Overrated
Karakter
5

Man mødes undertiden med undren over ens hang til Butcher Babies, hvor der er en sørgelig tendens til alene at se bandet som et gimmick af fremskudt barm og for lidt tekstil. Men det er en eklatant undervurdering af bandet. Musikalsk er der langt mere at hente hos Butcher Babies end hos flertallet af tidens metalbands.

’Lilith’ er igen et fuldendt album, der cementerer bandets musikalske berettigelse i tidens metal. Basta!

Ud over de to frontkvinder Heidi Shepherd’s og Carla Harvey’s åbenlyse kvaliteter er det i den grad et fornemt musikalsk niveau, som de tre øvrige medlemmer Henry Flury (guitar), Jason Klein (bas) og Chase Brickenden (trommer) viser på ’Lilith’. Især er det nogle gevaldigt potente riffs, som Henry Flury får smidt efter lytteren.

I forhold til bandets to forrige album er ’Lilith’ nok en smule lettere tilgængelig, og visse af sangene har et mere kommercielt tilsnit end tidligere. Men udgangspunktet er fortsat en blanding af nu metal og metalcore, hvor småpunkede tendenser også viser sig her og der. I forhold til bandets to første album – ’Goliath’ fra 2013 og ’Take It Like a Man’ fra 2015 – er der noget mere ren vokal på ’Lilith’. Men Shepherd og Harvey råber dog fortsat maksimalt igennem, når det errelevant.

Albummet begynder i hæsblæsende fart med ’Burn the Straw Man’, der tonser af sted med heftigt sammenspil mellem guitar, bas og trommer. Første single, titelsangen, er en hurtigt stompende sag, hvor Shepherd og Harvey skråler igennem, så hårene rejser sig, inden de i sangens anden halvdel pludselig bryder ud i et enkelt omkvædlydende sangstykke. Det er lidt bemærkelsesværdigt, at bandet har valgt sangen som første single, da der er en række af de øvrige sange, der er noget mere kommercielt lydende.Det mere kommercielle gælder eksempelvis sangen ’Headspin’, som da også er andet videoudspil fra ’Lilith’. På ’Headspin’ synger Shepherd og Harvey skiftevis næsten hviskende og traditionelt melodisk i en ret tilgængelig sang. Men selvfølgelig kan de to ikke helt udlade at lade de hæse skrål og growl dukke op til overfladen indimellem.

">

’Lilith’ byder også på endnu en meget kommercielt lydende sang i skikkelse af ’Look What We’ve Done’ hvor man nærmest bevæger sig ind på Evanescence-territorium. Hvis den sang blev udgivet som single, kunne den muligvis give bandet et decideret kommercielt gennembrud.

På ’The Huntsman’ begynder sangen nærmest som en Tori Amos-ballade, inden den rå vokal sætter ind. Men undervejs dukker den sprøde lette sang op igen blandt de rå skrål i en mærkelig, men dragende harmoni mellem det uskyldige og det gennemførte onde.

Men for gamle fans er der stadig meget at hente på ’Lilith’. ’Korova’ tonser råt for usødet, ’#iwokeuplikethis’ kører løs i et råt groove, og ’Underground and Overrated’ tæsker af sted i et hakkende guitarriff.

Det, der gør Butcher Babies så uimodståelige, er, at man hele tiden overraskes og udfordres på alle sanser, ved at stilarter blandes sammen og står i kø for at trænge sig på og overtage fra hinanden. ’Lilith’ er som en ordentlig rutsjebanetur, en tur i spøgelsestoget eller at se en overraskende gyser, hvor man det ene sekund føler sig på sikker grund, det næste dukker der pludselig noget uventet og ganske skrækindjagende frem og forstyrrer harmonien.

Endelig skal produktionen på ’Lilith’ også fremhæves og prises. Det resultat, som producer Steve Evetts (Suicide Silence, Dillinger Escape Plan, The Cure) har fået ud af bandets ofte kaotiske sange, er intet mindre end forbløffende.

Butcher Babies skuffer heller ikke denne gang!