Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En alsidig metal-uge

Populær
Updated
En alsidig metal-uge
En alsidig metal-uge
En alsidig metal-uge
En alsidig metal-uge
En alsidig metal-uge

Selvom Copenhell og Roskilde ligger bag os, og mange venter på Wacken lige om lidt, så byder spillestederne stadig på masser af metal i næste uge.

Kunstner
Titel
+ mange andre
Fotograf
Jacob Dinesen

Sommeren står altid i festivalernes tegn, og i næste uge er der for den rejselystne metalfan stadig masser at tage sig til. I Obersinn i Tyskland er der fx den 27. og 28. juli Eisenwahn Festival med blandt andet  Decapitated, Kataklysm, Naglfar, Origin, Prostitute Disfigurement og Warbringer.

Stærk amerikanerdød tre gange på én uge

Herhjemme er det helt store, at Suffocation spiller adskillige koncerter i vores lille land. De spiller sammen med Origin, og begge bands er bestemt ikke sjældne på vores breddegrader, men er jo altid et kig værd. Mandag på Konfus i Esbjerg er der meldt udsolgt, men det er da klart, når en forsalgsbillet til sølle 50 kr. samtidig giver en fadøl i baren. God stil!

Har man ikke skaffet sig billet endnu, så kan det være, at man kan have bedre held med adgang til dødspakken tirsdag på V58 i Århus eller onsdag i Pumpehuset i København.


Spændende arrangement af "underhundene"


Vi har tidligere skrevet om "Project Underdog", og tirsdag har dette fine foretagende taget udenlandske kræfter ind og byder på None Shall Pass fra Holland, som følges af de danske The Last Messenger, What Worms Inherit, New Discolour og I Am Because We Are. Det slag står på Østerbro i København på Lions & Barrels som ligger i et hjørne af nationalstadionet.

Arrangementet går under navnet "Underdog Melodic Night" og der skal kun smides 40 kr. i indgangen for at få adgang til godterne.

Hvis det ikke skal være Suffocation ...


Skal det være rigtig undergrund - det sker i hvert fald i en kælder i Valby - så er der hhv. blacket mathcore og ditto hardcore med franske The Rodeo Idiot Engine og danske Whorls på Kraftwerket. Kun 40 kr., og det er således et alternativ til onsdag aftens Suffocation i Pumpehuset. Men der er yderligere et tilbud: punk med Against Me! på KB18 i København.

Torsdag ser ud til at være uden metal-arrangementer herhjemme, men fredag og lørdag går det igen løs flere steder i landet. Marillion spiller i Amager Bio på fredag, hvis man er til den blødere side prog-rocken, og på Lions & Barrels spiller Billy Boy in Poison og Disintegrated med de islandske Metal Battle-repræsentanter til årets Wacken-festival, Gone Postal. Blood Feud, der også er fra Island er også med i 60 kroners-pakken på spillestedet på Østerbro.

Her er støtte vigtigt

I Roskilde er der andet end dyrskuepladsen og det årlige arrangement, hvor bynavnet efterfølges af ordet "festival". Klubben obSCENE har i mange år holdt arrangementer med bands fra vækstlaget af dansk metal. Tidligere i år blev stedet desværre ramt af indbrud og fik stjålet en del gear, som ikke var forsikret. Det betyder, at stedet er i knæ, og i et forsøg på at rejse penge til erstatning af udstyret og stedets fortsatte virke, afholder de et støttearrangement på lørdag, hvor de 6 bands alle spiller gratis. Der er billige øl, mens ørerne forkæles af Vanir, Narkodart, Downswitch, The Last Messenger, Roarback og Wacken-aktuelle Electric Hellride. Entréen er på 50 kr. I sig selv ikke meget, og er pengene små, så kan det nævnes at happy hour fra kl. 1 til 2 endda byder på pils til blot en 5'er.

Udfordringerne har også ligget tungt over Nakkefestivalen, der i sidste uge meldte ud, at festivalen var tæt på at gå helt ned. En sparekniv og nogle sponsorer har dog fået version 2012 til også at blive til noget. For de metalinteresserede er lørdagens program interessant med Barricade, som for nylig havde en fantastisk weekend med show på Copenhell og Metaltown i Göteborg. Vanir (der dermed spiller hele to koncerter denne lørdag) lukker Nakkefestivalen med en omgang "druk og hor" klokken 1. Ønsker man at støtte festivalen, så er det bare at læse mere om billetter og andet HER.

Så mange tilbud, og så mange til fornuftig lav entrépris. Så er spørgsmålet blot: hvad skal du til af de nævnte arrangementer?

Hovedpersonerne i artiklen får du her: