Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #125

Populær
Updated
House of Franco #125
House of Franco #125

I denne uges klumme tager Jens en rumrejse med svenske Yuri Gagarin og lander i en gusten baggård i Århus med Bad Stroke.

Kunstner
Titel
Yuri Gagarin + Bad Stroke
Karakter
4

I denne uges klumme tager Jens en rumrejse med svenske Yuri Gagarin og lander i en gusten baggård i Århus med Bad Stroke.Yuri Gagarin – S/T LP (Levande Begravd Records)
 
Kosmonauten Yuri Gagarin var det første menneske i rummet. Det er også navnet på et spritnyt svensk band. Som Jurij (som navnet staves på dansk) Gagarin befinder vores naboer sig også in outer space, hvor den første håndfuld Hawkwind-udgivelser bliver grovhyldet.
 
Albummet starter – meget oplagt - med russisk rumkommunikation (med Hr. Gagarin går jeg ud fra). Herefter følger fire lange instrumentalnumre, som er sovset ind i guitarfræs og syntheffekter. Det er et repetitivt og hypnotisk trip, der egentlig ikke bringer noget nyt til spacerockgenren – alle fire tracks lyder ret ens - men det er fandens godt udført.
 
Fans af Mammatus og Øresund Space Collective kan rolig tjekke ind på rumstation Gagarin. Det samme gælder fans af ulovlige svampe. Gøteborg-spacerockerne kommer i øvrigt forbi København i begyndelsen af 2014. Are you ready for take-off? I AM!Bad Stroke – S/T MC (Shordwood Records)
 
I de senere år er der sket en mindre punkeksplosion i Århus med nye bands som Urban Achievers, Happy Hookers For Jesus, Emenkaya og Fright Eye. Bad Stroke, som deler medlemmer fra flere af de bands, spillede for nyligt deres 3. show på Trøjborg Beboerhus. Heldigvis havde min flinke roomie deres debutdemobånd med hjem til Lorteøen, da jeg ikke havde knaster til at besøge 8000.
 
Indspilningen tog nogle få timer den 3. oktober. Ikke så meget pis, hvad man også kan høre på båndets fem korte numre. Lyden er ca. ligesom Urban Achievers’ debut: rå, brutal og meget smadret.
 
Musikken er hurtig, aggressiv og vred amerikanskinspireret hardcore punk, der sprutter af hooks og attitude. Tilsat giftige doser af desperation, slagsmål og billige skateboards. Elsker det! Trods den ultraprimitive lo fi-produktion. Jeg mener at kunne høre et walkman-agtigt båndsus i ’No Time For You’. Fuck det, digitale medier er for tøsedrenge.
 
Båndet er ude i bare 50 eksemplarer, så der skal nok rykkes ret hurtigt, hvis du vil besidde dette urimelige nyreslag fra Århus’ nyeste gruppe utilpassede unge. Bad Stroke – få så jeres røv til København!