Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #243

Populær
Updated
Krigsguden #243

Krigsguden anmelder debutalbummet med københavnske Phrenelith.

Kunstner
Titel
Desolate Endscape
Dato
29-03-2017
Trackliste
Side A
1. Conquering Divinity 04:04
2. Deluge of Ashes 03:33
3. Eradicated 04:23
4. Desolate Endscape 04:40
Side B
5. Crawling Shadows Slithering Tongues 03:50
6. Defleshed In Ecstasy 03:53
7. Dysmorphosis 02:59
8. Channeling a Seismic Eruption 07:16

De københavnske dødsmetalhelte har terroriseret hovedstaden siden 2013, og efter nogle singler og splits ser Phreneliths debutalbum endeligt dagens lys på det engelske kvalitetsselskab Me Saco un Ojo, som har udsendt kongeskiver med bl.a. Burial Invocation, Corpsessed, Swallowed og danske Undergang.

David Torturdød fra Undergang er sanger/guitarist i Phrenelith, og man godt kan drage paralleller til Undergang. For fans af Suffocation er der godt nyt, da vi taler grusom og ond teknisk dødsmetal med downtunede guitarer og blastbeats galore tilsat endnu mere rådden vokal. Phrenelith er en del mere komplekse end Undergang. Vi bliver hevet rundt som viljeløse sjæle i et brutalt armageddon af bestialske riffs og nådesløs aggression krydret med frække episke passager i albummets otte skæringer.

'Desolate Endscape' er så absolut en af de allerbedste danske dødsmetaludgivelser i dette årti og fuldt på højde med internationale konkurrenter. Jeg har set Phrenelith en håndfuld gange, og de behersker med overmenneskelig styrke at få deres metalliske napalmbomber udover scenekanten, skal jeg hilse og sige.

Hvis du er fan af cremen af cremen af nyere død, er denne skive en 100 % no-brainer, så fat kreditkortet, og besid dette mesterværk, som ryger højt op på min 2017-årsliste for danske metaludgivelser. Så venter vi bare på Slægts dobbeltalbum den 5. maj, og så er alt godt i København, som aldrig før har leveret så overbevisende bands inden for den ekstreme metal. Man bliver jo nærmest stolt.