Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #258

Populær
Updated
Krigsguden #258
Krigsguden #258
Krigsguden #258
Krigsguden #258
Krigsguden #258
Krigsguden #258
Krigsguden #258
Krigsguden #258

Krigsguden var i Musikcaféen, hvor han så Halshug, Slægt og Wölfblood.

Kunstner
Titel
+ Slægt + Wölfblood
Spillested
Dato
20-10-2017
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Tilbage til Huset i Rådhusstrædet, som vi kaldte Huset i Magstræde i gamle dage, hvor jeg i de senere år normalt mest ser film i deres fantastiske 35mm-biograf, der på det sidste har haft Anna Biller og hendes nye kulthit 'The Love Witch' på besøg, samt den netop veloverståede exploitation/horror-filmfestival Faces in the Dark. Gamle dage og livemusik betyder 80'ernes og 90'ernes Barbue i Krigsgudens optik, men den legendariske venue er desværre lukket for mange år siden. Nu har vi haft 'Punks Undead'-arrangementer i Huset de senere år med røvballepunk af tvivlsom kvalitet, hvorfor det er godt at se, at arrangøren Klub Tråd seriøst hæver niveauet, som med for eksempel denne komplet udsolgte fredag i Musikcaféen med en imponerende lokal lineup af metal og punk.

Første navn på scenen var et spritnyt band, der kalder sig Wölfblood, som jeg aldrig havde hørt før. Jeg troede, de havde opkaldt sig efter den gamle Misfists-ep 'Wolfsblood', men vi fik ikke singalong horrorpunk a la Glenn & co. Derimod leverede de fire unge mænd heftig, Motörhead-inspireret D-Beat hardcorepunk tilsat Disfear, som forsangeren sportede en T-shirt med. Jeg tror bare, vi kaldte den slags musik for crossover punk/metal i 80'erne. Jeg var pænt imponeret over energien og deres drive. Specielt da Wölflood afsluttede sættet med et supercool cover af Tanks NWOBHM-klassiker 'Turn Your Head Around'. Dem vil jeg gerne se igen. Det samme gælder Tank, som jeg ikke har set i 30 år. Perfekt start på aftenen.

Slægt. Hvad skal jeg sige om danmarks bedste rockband, som jeg ikke har sagt utallige gange før? Hm. Jeg læste et digt op og introducerede Kamp (med to Slægt-medlemmer) til Metal Magic i begyndelsen af sommeren. Det har jeg vist ikke nævnt før. Anyhoo. Jeg har set Slægt langt over 10 gange, altid en dræberoplevelse, og det var det også denne aften. Sætlisten (inkl. intro) var 'Egovore', 'The Tower', 'Beautiful and Damned', 'Domus Mysterium' og 'I Smell Blood', og det føltes nærmest som et langt episk nummer af overjordisk awesomeness. Deres overmenneskelige miks af black metal, NWOBHM (specielt Iron Maiden og Angel Witch) samt Mercyful Fate har gigantisk internationalt potentiale, hvad vi heldige også fik lov at føle denne gang i Musikcaféen.

Slægt og Halshug har spillet en del gange sammen. For det meste med Slægt som hovednavn. Denne gang fik Halshug lov til at lukke festen, og trioen skuffede ikke. Mit gamle band Tumor Warlord har spillet med dem et par gange i Halshugs begyndelse, og jeg har altid - med et glimt i øjet - kaldt dem for arena-crustpunk. Det er en slags D-Beat hardcorepunk (mest midttemponumre) for folk, der normalt ikke hører D-Beat eller Discharge. Med andre ord; De har en så unik bred appeal, så bred at selv Ekstra Bladets Thomas Treo er fanboy. Publikum gik pogo/mosh-amok under showet, og jeg mistede en del af en tand, fordi jeg altid insisterer at stå oppe foran i stedet for i baren med folk på min egen alder. Stor, stor aften på Huset, og mange tak til Klub Tråd.