Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ambitiøst projekt fra direktøren

Populær
Updated
Ambitiøst projekt fra direktøren

Michael H. Andersen er en rutineret herre bag mikrofonen i Withering Surface og Thorium - og bag CEO-bordet i Target Distribution. Nu lancerer han et nyt band med sig selv bag mikrofonen: Empire Drowns.

Forfatter

En stilsikker dansk blanding af Paradise Lost og den göteborgske melodeath. Det er sgudda ikke værst. Og det er præcis det, som et nyt, upcoming dansk band leverer på en demo-EP, der er ude lige nu.

Empire Drowns hedder bandet. Og det hedder EP'en også. Den består af tre numre: 'Crawl', 'Abundance' og 'Sharpen My Teeth'.

Det er ikke en Hr. Hvemsomhelst, der svinger mikrofon og lange lokker midt på scenen, når bandet har sin debutkoncert 3. september som opvarmning til Saturnus i Beta ved Amager Bio.

36-årige Michael H. Andersen er vokalen i både Withering Surface i Thorium. Og han er manden i direktørstolen i Target Distribution, som står bag et af landets få udfarende og modige pladeselskaber, Target Records.

Med sig i Empire Drowns har Andersen bassisten Jan Kromann fra Decorate, Decorate samt guitaristen Anders Vestergaard, Aurora. Trommeslageren er sessionmusiker: Jens Berglid fra Fate.

"Nu er vi i luften"


Empire Drowns mener det helt alvorligt, fortæller Michael H. Andersen til Devilution.dk:

- Vi har sendt vores demo ud til de danske medier og hundrede udenlandske og venter nu på anmeldelser. Vi har lavet et Facebook-site til bandet og har booket vores første optræden. Nu er vi i luften. Vi skal dog indspille et par demoer mere, før vi laver en plade.

Musikerne i Empire Drowns begyndte at spille sammen for et par år siden.

- Siden midt i 1990'erne har jeg lyttet til Paradise Lost, Katatonia, Anathema. Jeg kan høre meget Paradise Lost i Empire Drowns. Vi spiller mørk metalrock med gothiske, melodiøse elementer, forklarer Michael H. Andersen:

- Jeg har prøvet og set en del, og jeg savner at spille live. Jeg glæder mig til at komme ud igen. Og jeg har savnet den kreative proces.

Præstationsangst


Med sin position som en af metallens mest indflydelsesrige personer i Danmark er det oplagt for Michael H. Andersen at trykke på alle kontakter for at få Empire Drowns frem i forreste linje.

Men det er ikke helt sådan, det kommer til at foregå, forklarer han:

- Naturligvis vil jeg bruge mit netværk. Alt andet ville jo være tosset. Men det er en hårfin balance, for vi vil ikke have noget forærende. Vi vil bedømmes på musikken. Vi vil komme ærligt til det, siger han og slutter smilende:

- Og jeg må da indrømme, at jeg nu, hvor jeg er så meget fedtet ind i branchen, i perioder godt kan få lidt præstationsangst.

Ud over at udgive et album og komme ud at spille er ambitionen hos Empire Drowns også at komme op på en fuld og hel besætning. Derfor kigger bandet efter en permanent trommeslager, lige som Michael H. Andersen & co. er i dialog med guitarister og keyboardspillere.