Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En guitar er en glimrende kødhakker

Populær
Updated
En guitar er en glimrende kødhakker
En guitar er en glimrende kødhakker
En guitar er en glimrende kødhakker
En guitar er en glimrende kødhakker
En guitar er en glimrende kødhakker

Det skal ikke længere være nogen hemmelighed: Red Warszawa er fra et helt særligt univers. Guitarist og altmuligmand Heavy Henning indrømmer det selv i dette interview.

Kunstner
Titel
Heavy Henning
Dato
15-04-2010
Distributør
Fotograf
Charlotte Tejsen Smith

5 år – hvorfor skulle vi vente så længe på ny skive fra jer?

- Planeterne skulle stå på en bestemt måde. På vores forrige album er der en beskrivelse af hele universet i en af sangene. Dette stjernebillede er netop indtrådt, så tiden var korrekt. Her tænkes der selvfølgelige på sangen ’Return of the Glidefedt’ fra albummet af samme navn, hvor det nævnes, at alle planeter danner et stort H på himlen. H er selvfølgelig for Homo!

Mange anmeldere skriver vidt og bredt om ”elendig produktion” når de anmelder jeres nye skive. Hvordan har I arbejdet i studiet med produktion og mix for at opnå denne store ros og succes?

- Vi forsøgte at bruge vores instrumenter som køkkenredskaber, før vi indspillede med dem. En guitar er f.eks. glimrende som kødhakker. Det giver også en lilletromme en helt specielt klang, at blive brugt som ovnfad. Og vi spiste selvfølgelig med stikkerne. Alle kablerne blev kogt.

Måles længden af Brøndby Strand i centimeter eller kilometer?

- Lysår

I siges at være glade for en over tørsten – hvad er favoritdrikken i bandet?

- Underberg, Kijafa (kirsebærvin), vermouth, Blodappelsinlikør, Grappa, Slivovitz (blommebrændevin)

Øver I egentlig tit?

- Vi øvede en gang i 1987 og så i 2003…siden er det gået ned af bakke med hyppigheden.

Over alle disse år, hvad er så Red Warszawas største bedrift indtil nu?

- Det er helt klart, da vi fyldte et helt backstage-lokale med pis. Det var dog i ølglas. Personalet fik lov til at fjerne det. Desuden har vi også skidt på en parkeringsplads.

SHAKIRA OG BAGSVÆRD BIBLIOTEK

Jens kender man bedst som ”Lækre Jens”, men nu kalder I ham ”Lærke Jens”. Hvornår blev han til en fugl, og er det så i det mindste en lækker fugl?

- Det er fordi han er sådan en lille sanglærke. Lidt ligesom hende Shakira. Mange af Jens’ moves er kopieret fra Shakira…eller også er det omvendt.

Hvis jeg går og keder mig, er Bagsværd så et sted for mig?

- Ja. Det er det vildeste. Især biblioteket. Måske også den lokale diskussionsklub.

Hvis Red Warszawa var en bil, hvad ville det så være for en?

- En Wartburg!


MASSER AF SKJULTE BUDSKABER

Nå, tilbage på sporet. Det må jo gerne handle lidt om jeres nye plade ’De 4 årstider i Nordvest’, som I har fået en række blandede anmeldelser af. Nogle af dem rejser en række spørgsmål, du måske kan være behjælpelig med svar på.

Fra Gaffa: ”…forsanger Lækre Jens har fortsat kun én tone i livet, som han piner livet ud af. ”

Åh nej, har han ret - er Lærke Jens’ stemme så selvmorderisk, at der er derfor Henning tager sig af vokalen på flere numre, fx ’Generationen, der ikke må heile’?

- Jens kører en særlig stemmeteknik, hvor han lidt ligesom mongolsk strubesang frembringer flere toner samtidig. Den anden tone, som er den rigtige melodi, ligger bare udenfor det hørbare område.

Fra Diskant.dk: ”…mens Hævi Henning kan håndtere sin guitar problemfrit, i hvert fald krummer man ikke tæer og Måtten Møbelbanker holder takten helt fornuftigt og uden bøffer”.

Krummer og bøffer – tror I jeres cd har gjort anmelderen sulten, og er det en normal reaktion?

- Som sagt tidligere, så brugte vi jo vores instrumenter i køkkenet. Der er tale om en helt ny måde at præsentere skjulte budskaber på.

Fra danishmetal.dk: ” Jeg har muligvis ingen sans for humor, eller også er jeg bare ikke fuld nok, men jeg forstår det simpelthen ikke. Måske man skulle have været der…”

Det var mange muligheder han stiller, men hvorfor forstår anmelderen det ikke?

- Jeg tror godt, han forstår det, men han vil bare ikke indrømme det. Eller også er han ikke bevidst om, at han har forstået det... Nej vent… hvad er der at forstå, når alle skjulte budskaber kører på det underbevidste?

…og stadig fra danishmetal.dk: ”…for alt er helt som det plejer at være i Red Warszawas forskruede univers, og det er bestemt ikke noget positivt i min bog.”

Det lyder spændende! Må vi høre om jeres univers? Og som sidebemærkning – Ville I købe hans bog?

- Se igen spiller universet en afgørende rolle. Og hvis hans bog er en kogebog, så har de skjulte budskaber virket. Jeg tror nu kun, jeg ville købe hans bog, hvis det var en pixi-bog… Jeg kan nemlig ikke læse (jeg har fået en ven til at skrive svarene og læse spørgsmålene op)

Og til sidst, så skal vi da også have noget fra vores egen anmeldelse: ” Således virker Red Warszawa ikke, når de høres alene, men derimod fremragende i godt og ubegavet selskab”.

Åh åh…jeg kan faktisk godt tage mig selv i, at synes godt om pladen, når jeg hører den alene. Er jeg så skizofren, eller kan jeg gøre mig forhåbninger om at blive det?

- Ja. Skizo’er har det altid sjovere. Prøv eventuelt følgende: fortæl en joke medens du er ”alene”… hvis du griner ved afslutningen, er det fordi, du er skizofren.

Interviewet er ved vejs ende, og jeg har ikke rigtigt noget udgangsspørgsmål. Det var ikke godt, men hvilket spørgsmål, burde jeg have stillet her?

- Gogge gogge gyyyyyyyyyyyyl