Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner - Diamond Drive

Populær
Updated
Morgendagens stjerner - Diamond Drive
Morgendagens stjerner - Diamond Drive

Her fortæller Diamond Drive om den hårde opstart under tvivlsomme forhold, og om hvordan de er klar til at ofre sig for det de tror på.

Hvem er med i bandet?

Troels Pedersen - vokalist
Patrick McCaffrey - lead guitarist
Kalle Herborg - bas
Anders Berg - guitar
Christoffer Vengsgaard - trommer

Hvordan startede bandet?

Diamond Drive udsprang af et tidligere projekt, som flere af medlemmerne havde haft kørende. Efter lidt omrokeringer besluttede medlemmerne i december 2006 at fokusere på Diamond Drive, som det primære band og de første indledende faser begyndte.

Hvor var jeres første øver?

Den første øver fandt sted i et mugbefængt 15 kvadratmeter stort øvelokale, som vi delte med tre andre bands. Alle bands havde deres egne trommesæt, så pladsen til akrobatiske udfoldelser var yderst begrænsede. Lokalet var temmelig uegnet til øvelokale og sikringerne sprang konstant på grund af de uautoriserede elinstallationer. Kort sagt var de første øvere med livet som indsats.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert blev heldigvis et brag af en debut, der gav os blod på tanden. Det foregik i begyndelsen af 2007 på Musikcaféen i Århus, et superfedt spillested, som vi også har været så heldige at spille på siden. Vi har spillet der til et par Club Brutal-arrangementer; en institution i det danske metal miljø, som vi kun kan opfordre andre bands såvel som publikum til at opsøge.

Hvem har fået øje på jer?

Vi har siden vores livedebut spillet ca. 50 koncerter. I begyndelsen havde vi et stort fokus på at komme ud og opleve publikum for at blive bedre musikere og træne den kunst det er at interagere med publikum. Den megen aktivitet medførte heldigvis, at vi fik mulighed for at komme til England og spille. Der mødte vi nogle fede folk, som efterfølgende arbejdede for os, hvilket medførte nogle endnu federe koncerter og at vi fik en demosang med på en Metal Hammer promotion cd.

Hvad har været jeres største koncert?

Udsolgt Store Vega.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

Det vanskeligste for os har ikke været diverse problemer med dårligt betalte gigs, mangel på fans og airplay på P3. Vi har i stedet haft et stort fokus på at udvikle det musikalske udtryk i vores band, sådan at vi alle i bandet har haft en bevidsthed omkring, hvad Diamond Drive er. For hvis et band ikke selv ved, hvad de er, hvordan kan man så forvente, at andre folk skal fatte det.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Vi har stadig til gode at indspille et fuldlængde album, men vi arbejder i øjeblikket på at færdiggøre de sidst prædemoer inden vi begynder at lede efter producere og selskaber. Vi har vores eget studie, hvor vi har mulighed for at tracke det meste. Alle vores EP'er er indspillet og producerede af os selv, så vi ser frem til at få muligheden for at få nogle nye inputs til det hele via en ekstern producer.

Hvad er jeres inspirationer?

Vi er som alle andre musikere inspirerede af andet musik. Men det hele afhænger jo langt hen ad vejen af, hvilke sindsstemninger vi befinder os i. Det er jo langt fra sikkert, at et nummer, der til at begynde med er inspireret af noget bestemt ender med at lyde sådan. At lave musik er for os en kollektiv proces, hvor det indledningsvist bærende riff sagtens kan ændre form flere gange undervejs.

Hvad er jeres drømme?

Drømmen er at fortsætte med at udvikle vores musik i fællesskab. Vi tager tingene et skridt ad gangen og arbejder målrettet på at få opfyldt de drømme vi har. På længere sigt vil vi, som så mange andre, gerne kunne leve af musikken. Men mest af alt lever vi for og af liveoplevelserne med publikum.

Hvordan vil I nå dem?

I første omgang er det nok bedst, at vi koncentrerer os om at få de sidste numre til debuten skrevet færdig. Derudover har vi, siden vi startede været fokuserede på at sprede budskabet via scenen. Vi tror på, at hvis vi kan overføre vores dedikation for musikken til de folk, som kommer og oplever vores musik live, så er vi nået det første stykke vej.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Vi vil hade, at ende som et af de bands, der havde et stort potentiale men aldrig fik det forløst. Der findes mange af de her rigtigt fede undergrundsbands, som lige når at få kradset hul til offentligheden for derefter at smide handskerne i ringen pga. Diverse interne uoverensstemmelser, arbejdspres osv. Vi håber, at Diamond Drive kan fortsætte uanset, hvilke kampe der måtte ligge foran os.

Hvor meget opbakningen har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)

Vi har meget opbakning. Men du kommer ingen vegne med opbakning alene. Alle folk der brænder for noget er nødt til at ofre ting for at kunne forfølge deres mål, det gælder også i Diamond Drive. Uanset hvor forstående ens omverden er vil der altid komme situationer, hvor du er nødt til at prioritere din passion frem for din omverden. I vores band koster det til tider umanerligt mange ofre, men vi er som kollektiv nødt til at sætte gruppen over individet. Sådan fungerer det nu og det er på den måde, vi har forsøgt at opbygge Diamond Drive.