Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Swindler

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Swindler

Ligefrem at kalde det en "supergruppe" er måske voldsomt, men alligevel har medlemmerne af Swindler en del år på bagen inden for både dansk rock og metal. 

Kunstner
Genre
Fotograf
Daniel Buchwald
Forfatter

Hvem er med i bandet?
Swindler består af Mike Park (trommer) og Esse (vokal & rytmeguitar) fra HateSphere, Ask Fogh (bas) fra hedengangne Rock Hard Power Spray samt Steffen Smith (leadguitar), der spillede med Surfact på deres seneste turné.

Hvordan startede bandet?
Det var længe Esses drøm at have et rockprojekt ved siden af HateSphere, og tilbage i 2012 lavede de gamle børnehavekammerater Smith og Esse de allerførste løse skitser – ingen af dem er dog i brug i dag. Der skulle alligevel gå et par år, før Esse fik nosset sig sammen og fik tropperne samlet.

Hvor var jeres første øver?
Den første øver var engang i foråret 2014. Vi mener, det må have været i maj måned eller noget i den stil. Den dag skrev vi Golddigger.

Hvor var jeres første koncert?
Det var i fredags på Bobz i Odense. Dagen efter skulle vi have spillet på Escobar Kbh, men lige som vi skulle til at slå den første strofe an, blev livemusikken lukket ned pga. klager over støjen. Dybt skuffende, men heldigvis har vi koncert på Beta på torsdag.

Hvem har fået øje på jer?
Ifølge Facebook har indtil videre 611 fået ørene op for Swindler. Responsen har været overvældende god, og det har allerede kastet et par koncerter af sig, deriblandt torsdagens koncert på Beta. Den første henvendelse var imidlertid fra et svensk rock- og metalmagasin.

Hvad har været jeres største koncert?
Det siger jo sig selv, da vi kun har spillet én, men vi er overbeviste om, at der er mange gode koncertoplevelser i vente.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
Det er at finde ud af, hvilken vej der er præcis vores vej frem, og hvem vi har brug for tror på os. For der er ikke to veje, der er ens.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?
Vi lavede fire numre og indspillede en ep med det samme hos Emil Sauer. Der er jo ingen grund til at ligge på den lade side. Emil er en dygtig producer, og han fangede hurtigt, hvilken lyd vi søgte. I løbet af en weekend havde vi instrumenterne i kassen, og i ugerne derefter blev vokalen lagt på. Det var en rimeligt ukompliceret proces. Især fordi Mike og Ask svinger fantastisk sammen, og Smith spiller en fed spade. Så er der selvfølgelig Esse, der lige skal have pudset både rockvokal samt guitarspillet af, men indtil nu er det gået meget godt.

Hvad er jeres inspirationer?
Vi har utallige inspirationer inden for rock og metal. Riffmæssigt henter vi inspiration hos både Zack Wilde, Gojira, Soundgarden og mange flere. Melodimæssigt hentes inspirationen hos den hårdere bluesrock og sydstatsrock a la Clutch og Down. Så inspirationerne er ikke blot mange, de er også forskelligartede.

Hvad er jeres drømme?
Det ved vi sgu ikke rigtig endnu. Lige nu tager vi det, som det kommer. Vi vil bare ikke gå i stå og blive fange i vores eget øvelokale, som man ser så mange nystartede bands blive.

Hvordan vil I nå dem?
I første omgang har vi arrangeret Pub Crawl 2015 på fire barer rundt omkring i DK, hvor det i næste weekend er Escobar Århus og Rock Caféen i Aalborg. Her skal vores sange prøves af live, og indtil videre har det været med fin succes. Så vil vi arbejde hårdt på at være et skridt foran de andre og selvfølgelig gøre brug af al den hjælp, vi kan få i vores netværk. Men vigtigst af alt vil vi blive ved med at skrive og udgive gode numre.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Vi vil ikke ende med at sidde tilbagelænede og tro, at nu bliver vi stjerner, fordi vi er blevet interviewet i Devilution. Hehe.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.)?
Meget. Folk omkring os ved godt, hvor meget musikken betyder for os hver især.