Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Helhorse-tourdagbog 5

Populær
Updated
Helhorse-tourdagbog 5
Helhorse-tourdagbog 5
Helhorse-tourdagbog 5
Helhorse-tourdagbog 5
Helhorse-tourdagbog 5

Fortællingen om den fantastiske Danmarks turne fortsætter. Læs femte kapitel om Helhorse tur rundt i landet.

Kunstner
Distributør
Fotograf
Lars V. Andersen

Randers, Von Hatten
-tourmanager, Sidsel Christensen.

Hestevognen er blevet opgraderet med sovepladser i denne uge, og turen til Randers er hurtigt overstået. Det er Stephphan aka Step Hans aka Svampebob, der pisker hestene.

Det er ren Morten Korch idyl, da kareten ankommer. Solen skinner i Von Hattens hyggelige baggård, og vi bliver budt på øl og vand i solen. HestePæren får deres eget værelse denne gang, så de slipper for at sætte skilte på alle deres vingummier, lakridser, chips osv.

Søren basprinsesse tuder over at skulle dele monitorsend med Prinsen af Hjørring, da det eneste, der vælter ud er Prinsens vokal. Prinsen er selv temmelig tilfreds!

Under lydprøven bliver vi overfaldet af en gammel, vred dame, der er nabo til Von Hatten. Hun var på randen af hjertestop og råbte og skreg som det sjældent er set før. 

Fuldstændig rødglødende!

Hvor er det synd for hende, at hun har købt et hus, lige ved siden af et spillested, der i øvrigt har ligget der omtrent 31 år , og har en gade opkaldt efter sig...tsk tsk...
De gode folk fra Randers er tørstige, og det er øllene, der tilbedes i denne præ-Store Bededags brandert!
Helveds'hesten spiller alt hvad remmer og tøj kan holde, men det er tydeligvis HestePæren de fleste er kommet for at se.
Hestevognen bliver læsset, og turen går mod Prinsen af Hjørrings fødeby, hvor Kongen og Dronningen har tilberedt en ordentlig omgang hygge-tygge til den trætte/berusede hest. 

Der er ingen, der forstår Kongens nordlige dialekt, men hesten vrinsker og nikker med stor tilfredshed.

Næste stop: Skråen, Aalborg


Aalborg, Skråen
-lydmand, Nikolaj Evilsen

Mikkels far, flink fyr, for meget 500 Hz, jeg forstår ikke hvad han siger. Mikkels mor har en dejlig comp på vokalen, flot dame! Vi crasher hos Mikkels forældre efter Randers show, de har et dejligt lille venue i middelalder Hjørring. Jeg kan ikke finde pulten og går derfor direkte til den overdådige morgenmad, den er en lydmand værdig.

Efter curfew hos de gamle tager vi tourbussen til en stor bunke sand ved havet, jeg savner en vindhætte.

Vi ankommer til Skraaen i Aalborg, 10K skærer i ørene da Stephphan slår bremserne i foran spillestedet, og vi unloader. 904’ere, 57’ere, 3beta 58’ere, et par condensatore og en bss’er bliver smidt på backlinen og vi er klar til at starte lydprøve. Midasen er rowdy og inserts'ne på snaren er ude så vi dropper gates'ne på top og bund.

DS201’erne på tammerne åbner ikke ordentligt og efter noget roden frem og tilbage får husteknikeren inserted 404’eren på de tre kanaler i stedet, en omgang SPX på snare og tammer og så er trommerne oppe at køre og Doctoren er tilfreds. -20 på linedriveren giver rhodes'en en balanceret lyd, og Mikkel får skam-compresset sin vokal. Han får ingen monitor. Søren prøver sig med en ny bas med en mere smilende EQ som overrasker positivt. 

Han får ingen monitor. De 2 guitarister får skåret toppen, men en 900Hz susen giver mig

lyst til at prøve i5’ere, jeg fjerner det med det samme. De får ingen monitor. Aske er glad, han har fået sit eget send i aftenens anledning og bliver sin egen mand.
Han får ingen monitor. Efter et par småjusteringer og en monitor-runde er lyden perfekt og jeg forlader pulten. Ingen har monitor!

I backstage bliver der chillet, vi bliver behandlet godt og brokker os ikke.

Kl 20.45 starter vores show, vokalerne bliver pisset til med 2290 og der er vildt gang i den. Der er ingen brok over monitor! Publikum skifter mellem at stå til højre og til venstre for scenen og jeg går ud fra at de følger mit delay når jeg panorerer. Vi ejer.

Skraaen og blæser alle væk, det er en vellykket koncert og alle er tilfredse.

Vi pakker bilen og kører mod KBH. Jeg sover og drømmer om mikrofoner og højtalere.

Næste show: Vega!