Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF'14: Søndag

Populær
Updated
RF'14: Søndag

Reportage over søndagen på Roskilde Festival 2014. Den bød på tømmermænd, pludselig ædruelighed og en god koncert med The Black Dahlia Murder, før bilen skulle hentes.

Dato
06-07-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Søndagen var tung - meget tung

Jeg havde festet til kl.5-6 i mediebyen sammen med et par gamle venner fra Danmarks hjerte Fyn, nærmere betegnet Odense. Der var gået grueligt meget gin & tonic i den, så da jeg vågnede efter 3,5 timers søvn, var der ikke meget krudt at skyde med. Jeg kæmpede mig ud af teltet, efter min lejrkammerat og tidligere guitarist i As We Fight Martin ‘Gun’ Goltermann havde sagt farvel til Roskilde Festival og tog hjem. 

Ude i lejren var der delte meninger, om det skulle være endnu en festdag eller skrid-hjem-dag. For mit vedkommende stod mandag morgen med job faretruende for døren, og jeg besluttede efter en enkelt iskold pilsner, at det skulle være min sidste alkoholiske drik på dette års festival og slog derefter over i vand - noget, jeg ikke havde forkælet min krop med i lange tider. 

En kort metallektion til de ældre generationer

Efter at have konfereret lidt med Devilution-bossen over sms’en blev vi enige om, at jeg skulle være den designerede chauffør hjem til København. Jeg trissede derefter mod Arena, hvor Carcass skulle åbne ballet. I ølboden stod to lyshårede, midaldrende kvinder og diskuterede, hvad der mon skulle spille, og da jeg kom frem til disken, pegede de på mine tatoveringer og blev enige om, at næste band måtte være “dødsmetal”. Jeg gav dem på deres gentagne opfordringer en kort lektion i metalgenrer, men de så ikke mere oplyste ud, da jeg gik, end da jeg kom. 

Inden koncertstart fik jeg hældt noget mere vand på motoren, og sådan fortsatte det under hele showet, der egentlig var ganske udmærket. Arena var bare alt for stort et telt til Carcass, så Jeff Walker havde sit hyr med at få gang i folk. Jeg forlod koncerten lidt før tid for at træde af på naturens vegne. Det store vandindtag hævnede sig. 

Dagens opkvikker: The Black Dahlia Murder

Næste punkt på dagsordenen var The Black Dahlia Murder. På vej til Avalon skulle jeg krydse Orange, hvor Klumben & Raske Penge slog sig løs. Hold kæft, hvor var der mange mennesker. Der blev det ret tydeligt for mig, at gennemsnitsalderen var faldet drastisk siden mine første år tilbage i start-00’erne. Jeg fik kæmpet mig gennem horden af mennesker, der åbenlyst var svært glade for den lortemusik, der lød fra scenen. Der var imidlertid en rum tid, til The Black Dahlia Murder skulle på, så jeg fandt mig en tot græs med en plet skygge og faldt i søvn.  

Selve Black Dahlia...-koncerten, der var skubbet 2 timer frem, fordi en eller anden hiphop’er sad fast i et fly, reddede min dag. De var tydeligvis glade for at være på Roskilde Festival, og det strålede ud af dem, og så er jeg stor fan af Trevor Strnads eneste stage move, nemlig de jublende arme. 

Herefter smuttede jeg i lejren, pakkede mit lort og slæbte det den længst mulige distance på Roskilde Festival for at lægge det i bossens kones telt. Jeg tog derpå min stol og bossens kone under armen og gik til Stevie Wonder. Hvilken herlig musikalsk afslutning på Roskilde Festival.

Som den opmærksomme læser vil pointere: “hvad med Nails? Så du ikke Nails?” Svaret er simpelt. Det gjorde jeg ikke af den simple grund, at jeg skulle hente bossens bil ad h til. 

Tak for i år!

Læs fulde anmeldelser af søndagens koncerter her:

SKAMBANKT - Avalon
CARCASS - Arena
THE BLACK DAHLIA MURDER - Avalon
NAILS - Pavilion
JACK WHITE - Orange Scene