Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 24: Top 5 - Copenhvor?

Updated
IMG_1134

Onsdag blev det bekræftet af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, at Copenhell bliver på Refshaleøen til 2027. Men hvor skal den derefter være? Vi har fem bud.

Onsdag eftermiddag var bl.a. overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen på Copenhell sammen med kulturminister Jakob Engel Schmidt, øverste ledelse i Live Nation samt folkene, der har brugsretten over Refshaleøen. Netop for at diskutere festivalens fremtid og placering. Der blev snakket om alt fra hvordan naboer til sådan en festival skal behandles til logistik. Ikke kun publikums bevægelse til og fra festivalen, men også infrastruktur som strøm. For Copenhell bruger meget strøm og i fremtiden var det måske smartere, at den strøm kom fra vindmøller end dieselgeneratorer. Og så skal der graves nogle rigtigt tykke kabler ned og hvordan finansieres det?

Mange ting blev drøftet, og det blev afsløret, at Copenhell som minimum ligger på Refshaleøen til og med sommeren 2027. Men tre år er ikke lang tid til at finde et andet område. Derfor hjælper vi gerne kommune, kulturministerium og andre interessenter med at finde en passende placering:

1. Valbyparken

Det har været diskuteret før. Stort areal, der kan bruges. Der er gode adgangsforhold. Festivalen bliver stadig i Storkøbenhavn, og navnet kan derfor med rette beholdes. Når man kan afholde Grøn Koncert, så burde logistik og infrastruktur til Copenhell være på plads mht. strøm, afvikling af trafik m.v. Den helt store udfordring er naturligvis det dybt paradoksale i, at netop koncerter i Valby har haft den bismag af manglende alkohol. Mere end én gang er man løbet tør for øl en skygge og en spytklat fra den nationale stolthed i Carlsberg-bryggerierne. Kunne arrangørerne nu få trukket såvel strømkabler og rør til centrale fadølsanlæg, begynder området at ligne et realistisk alternativ til den trafikale åreknude og mareridt, der er Refshaleøen.

Og helt ærligt; så langt er der vel heller ikke de Grøn Koncert til det årlige træf i Foreningen til Weekendenvestens besvarelse.


2. Herning 
Her er infrastuktur på plads. Masser af motorveje, offentlig transport, parkeringspladser, strøm og endeløse marker ved siden af messehaller, Boxen og FCM's fodboldstadion. Hvis ikke hovedstaden magter opgaven, så kan du være sikker på, at der altid er en driftig jyde, der kan og vil klare det. Vi har aldrig hørt et jysk arrangement gå ned på udstyr. Hell på Heden!

3. Prøvestenen
Ikke så langt fra Refshaleøen og tæt på en Metro. Det vil kræve lidt gravearbejde, men med den udvikling Refshaleøen er undergået gennem årene, så kan det også laves lidt længere sydpå. Denne mulighed er diskuteret før og selv forkastede planer fortjener måske at blive kigget på igen?

4. Under jorden
I København har man gravet i mange år. Mest for at bygge Metro. Det arbejde er man ikke færdig med, og når man alligevel graver ned, hvorfor så ikke også grave ud til en festivalplads? Så kan de fans, der ærgrer sig over, at Copenhell er blevet mainstream igen klynge sig til tanken om, at det trods alt er blevet undergrund igen. Publikum sparer også at skulle overveje om man skal tage regntøj med. Der er ikke dårligt vejr i en mine. LiveNation kan i stedet for at sælge regntøj begynde at sælge kanariefugle.

5. Odense
Halvanden times kørsel fra København ligger Fyn. Det er der ikke ret mange, der ved. Men ligesom Herning så har de plads og afstanden til hovedstaden er under det halve. Fynboerne er så trætte af, at de ikke får den opmærksomhed deres centrale beliggenhed i kongeriget reelt aftvinger. De kan sagtens afholde festivaler og store arrangementer. Live Nation har allerede erfaring i området. Fyn er fin!

Politikerne lovede at stikke hovederne sammen med alle interessenter. Hurtigt. Faktisk på mandag efter festivalen. Hvis ikke de får fingeren ud, så beslutter vi for dem. Følg med her!