Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metalhjertet pumpede hårdt

Populær
Updated
Metalhjertet pumpede hårdt
Metalhjertet pumpede hårdt
Metalhjertet pumpede hårdt
Metalhjertet pumpede hårdt
Metalhjertet pumpede hårdt
Metalhjertet pumpede hårdt
Metalhjertet pumpede hårdt

Jason Newsted lader til at mene, at han skal bevise noget, hvilket han i den grad gjorde med en overraskende og hårdtslående koncert, der bragede løs med en sjældent set autentisk råstyrke.

Kunstner
Dato
07-06-2013
Trackliste
1. Ampossible
2. Heroic Dose
3. Soldierhead
4. Skyscraper
5. As the Crow Flies
6. Nocturnus
7. Long Time Dead
8. King of the Underdogs
(Creeping Death jam)
9. Twisted Tale of the Comet
10. Godsnake
11. Whiplash
(Metallica cover)
(My Friend of Misery-intro)
(12. We Are) the Road Crew
(Motörhead cover)
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Med sit band opkaldt efter eget efternavn virker Jason Newsted endelig til at have fundet ståstedet i karrieren, efter at han forlod Metallica for 12 år siden. Tidligere på året udsendte han ep’en ’Metal’, og med kun de fire numre at bedømme bandet ud fra blafrede forventningerne til Newsteds koncert i vinden på festivalens bagende varme fredag eftermiddag.

Til tonerne af gangsta-rap, hvor der blev skreget "Newsted! Newsted!" kom den 50-årige bassist ind på scenen og lignende en mand i sit livs form, iført en T-shirt med sloganet ”Listen to Metal” skrevet over brystet.

Som i de gode gamle dage

Med den gamle ven fra Metallica-tiden Jesus Mendez Jr. på trommer, Staind-guitaristen Mike Mushok og den ukendte Jessie Farnsworth på anden-guitar lagde kvartetten, med Newsted som den altoverskyggende frontmand, hårdt ud med et tungt nummer fra sensommerens kommende fuldlængdeudgivelse ’Heavy Metal Music’.

”Metal keep us together, just like in old days” kommenterede Newsted efter nummeret. Sådan blev heavy metal hyldet med bemærkninger gennem de knap fem kvarter af den legendariske bassist, som krængede metal-hjertet ud mellem numrene.

Musikken talte også for sig selv i en stil, der lægger sig op ad Black Sabbath-møder-Discharge. Energisk og fandenivoldsk føltes den som en hammer i hovedet, hvor man bagefter bukkede pænt og spurgte efter flere tæsk. De fire sange fra ep’en blev spillet, og tillige fik man en række håndfulde af de nye numre, som den mega-tunge ’Nocturnus’, der lover godt for udgivelsens indhold.

Respektfuld konge

’I’m the King of the Underdogs’ skreg Newsted med et voldsomt aggressivt ansigtsudtryk på nummeret med samme titel. Og det må man sgu sige ja til. Man fornemmer klart, at manden er mere lykkelig som kongen i sit eget band på små scener, end for at være boksebold i verdens største metal-band. Men respekten var der stadig for de gamle drenge, han var så kæmpe fan af, da han kom med i 1986.

’Whiplash’ blev forrygende leveret med et energiniveau, som ophavsmændene ikke selv kan være med på mere. Der blev jammet lidt ’Creeping Death’, mens hans eget vigtigste bidrag i Metallica, kom i form af introen til ’My Friend of Misery’.

Hjertet på rette sted

De tre andre i bandet havde ingen problemer med at følge frontmanden og fordums tids tempo. Kun tre måneder har de fire spillet sammen, og det mærkede man imponerende nok på ingen måde. Og det føltes sgu oprigtigt, da den sympatiske musiker sagde, at koncerten var den bedste i gruppens korte eksistens. I fald Newsteds image er et prætentiøst og påtaget påfund, så har manden fortjent en Oscar for bedste skuespiller!

Hvis Newsted før lå midt i prioriteterne til årets Copenhell, så spillede han sig lige helt til tops med den her koncert, der kom som et overraskende tordenbrag fra Sveriges klare himmel.

Sidste replik blev ”Keep the Metal Alive”, inden den stod på Mötorheads svedige ’(We Are) the Road Crew’, der blot cementerede, at mandens metalhjerte er hårdt pumpende på det rette sted.