Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nøgtern perfektion

Populær
Updated
Nøgtern perfektion
Nøgtern perfektion
Nøgtern perfektion
Nøgtern perfektion
Nøgtern perfektion

Cancer Bats er ét af de yngre bands, der i den grad giver håb for fremtiden.

Kunstner
Spillested
Dato
20-04-2011
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
5

Cancer Bats spillede for nogle år siden på Roskilde Festival, hvor jeg desværre ikke havde mulighed for at se dem, så aftenens koncert var min første koncert med canadierne, og hvilken én! Efter i sorg at have måttet forlade mægtige Meshuggah ude på Amager, og halse gennem byen for at nå dette show på et kun nogenlunde fyldt The Rock, blev hastværket i den grad belønnet og forventningerne til fulde indfriet.

Tre gode grunde

At turen gennem byen ikke var spildt, skyldtes, at Cancer Bats formår at lave noget at den mest nøgterne hårde musik, der findes for tiden. Med det menes der, at det er tungt uden at blive metalpornografisk, det er melodisk uden at blive poppet og det er punket uden at blive talentløst spillet. I særdeleshed skal guitaristen Scott Middleton nævnes for et ualmindeligt sikkert leveret guitararbejde, selv om denne æbleformede ekvilibrist ellers ikke gjorde så meget showmæssigt væsen af sig, men det var der så andre i bandet, der gjorde.

Punket showmand

Blot en kvartet er der tale om, men alligevel er lyden stor samtidig med, at musikkens forskellige elementer ikke drukner, hvilket ellers sagtens kan ske, især et sted med The Rocks akustiske forhold. Og da især forsanger Liam Cormier sprudlede ud over kanten af scenen, ja, så stod man midt i et show, som blev et af dem, man husker for at revitalisere rockmusikken – en klar kandidat til årets koncert.