Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Deicide-koncerter

Updated
deicide_banished

Denne uges top5 handler om Deicide og deres fem bedste koncerter i Danmark. De har ny plade ude og skal snart kigge forbi – vi har ikke set dem herhjemme i 13 år!

Vi lister fem gode oplevelser, vi har haft med Deicide, når de giver koncert. Det er efterhånden mere end et årti siden, at de sidst var forbi Danmark, og med ny plade i horisonten er det på tide, at vores bookere rundt om i landet får øjnene op for dette legendariske band igen!

1. ’Huset, Aarhus 2. december 1995

Deicide, mens de var på deres højeste. De havde just udsendt ’Once Upon the Cross’ og var på turné i Europa med Suffocation. Deres togt bragte dem bl.a. forbi Huset i Aarhus, der i dag er ombygget, moderniseret og omdøbt til Voxhall. Med som lokal support var københavnske Konkhra. Tre bands, der hver især var meget populære på det tidspunkt og med hver deres aktuelle plade fra april og maj måned. Konkhra havde udsendt ’Spit or Swallow’ i april samtidig med Deicides ovennævnte, mens Suffocations ’Pierced From Within’ kom en måned efter. Koncerten var et festfyrværkeri fra start til slut. Alle tre bands gjorde det godt, og dengang kunne man stadig slippe afsted med at være lidt mystisk, så at Deicide bare gik på scenen uden at sige noget til publikum og forsvandt igen efter sidste nummer bidrog bare til fortællingen.

2. Copenhell, 17. juni 2011

Bandets seneste besøg i Danmark. ’To Hell With God’, der er bandets 10. plade, udkom i februar måned 2011, og den efterfølgende turné sendte dem forbi Refshaleøen i Copenhells kun anden udgave. Vi fik interviewet forsanger Glen Benton før koncerten, og det var i denne periode, at redaktionen lærte guitarist Ralph Santolla at kende, der senere skulle skrive nogle tour-dagbøger for os. Santolla gik desværre bort i 2018, men minderne fra Copenhell i 2011, hvor Deicide gjorde det bedste de kunne, står evigt.

3. Voxhall, Aarhus, 25. november 2004

Knap 10 år efter deres første besøg i Smilets By vendte Deicide tilbage. Efter nogle tumultariske år, der i sidste ende betød, at de sagde farvel til brødrene Eric og Brian Hoffmann, fik de omsider indspillet og udgivet ’Scars of the Crucifix’ og kom på landevejen igen. Denne gang med bl.a. Dave Suzuki på guitar, der nok er mest kendt for sit band Vital Remains, som i samme periode lånte Glen Benton som forsanger på et par plader.
Koncerten i 2004 var ikke nær så intens som den i 1995, men Benton, Asheim, Suzuki og Jack Owen var i hopla. Owen havde lige forladt Cannibal Corpse, fordi han ville prøve noget nyt. Hvad det end var melder historien ikke noget om, for senere blev han samlet op af Deicide, og vores første koncert med Owen i bandet var her.

4. Pumpehuset, København, 26. november 1992

Den første koncert i Danmark. På dette tidspunkt har Deicide kun to plader ude. Den selvbetitlede debutplade og det, der skulle gå hen og blive en af dødsmetalgenrens helt store udgivelser, nemlig ’Legion’ fra juni 1992. Her er det tekniske niveau og farten øget gevaldigt i forhold til debutpladen, og koncerten i Pumpehuset er da heller ikke noget, de bruger mange timer på. De tordner gennem materialet på de to plader, og på det her tidspunkt er Deicide et af de helt store navne indenfor dødsmetal.
Faldet fra tinderne kommer først et årti senere – men så kom det også.

5. Aalborg Metal Festival, 4. november 2005

For et års tid efter deres andet besøg i Aarhus er de headlinere på Aalborg Metal Festival sammen med Six Feet Under og Hypocrisy. På dette tidspunkt er Jägermeister sponsor for festivalen, og hvert band får en flaske, eller to, i deres lokale. Det danske band Dawn of Demise er selv store fans af dødsmetallen fra Florida og øjner muligheden for at få en enkelt, eller flere, med legendariske Deicide. Det udvikler sig til, at der bliver tømt mere end én af de mørke flasker. Da Deicide skal på, er forsanger Glen Benton mere end bare almindelig beruset. Han når at få annonceret den samme sang to – tre gange i træk, men får på finurlig vis afviklet de rigtige sange. Med lidt hjælp fra guitarist Jack Owen, der lige gør ham opmærksom på hvad det er for en sang, han skal spille. Publikum griner lidt af det, og det bliver forsangeren irriteret over, så på et tidspunkt slår han ud efter en af de fremmødte på forreste række. Med basguitaren! Det er heldigvis i slutningen af koncerten, så bandet kan forsvinde bag tæppet og ud i bussen. Kønt var det ikke, men underholdningsværdien var i top, og det er en af de koncerter, der stadig bliver snakket om. 

Nu har de en ny plade ude på fredag. ’Banished by Sin’ hedder deres 13. fuldlængde, som forhåbentlig bringer dem forbi Danmark. De seneste år har de turneret med et sæt, hvor de fejrer ’Legion’-pladens 30-års jubilæum, hvilket vi ikke har fået på disse breddegrader. Det er på tide, Glen Benton og co. vender retur  bare lige pas på med at stille Jägermeister-flasker i baglokalet!