Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vikingerne sejrede

Updated
Vikingerne sejrede
Svenske Amon Amarth gav en bedre koncert end headliners Dimmi Borgir, mener vor mand i Store Vega. Dimmu Borgir + Amon Amarth i St. Vega, mandag den 29. oktober:

En mandag aften i bunden af Istedgade. Skandinavisk stormøde. Svenske Engel (hvis aktuelle album er anmeldt andet steds i dette zine - red.) varmede solidt op med en halv times moderne metal. Bestået.

Derefter troppede vikingerne fra Amon Amarth op og leverede Odins knyttede næve lige i masken på publikum. Bandet var oplagt, strøede om sig med deres bedste sange, og en sand horde af blodtørstige vikinger gjaldede til tonerne af bl.a. ”Death Of Fire” og den nye ”Runes To My Memory”.

Frontmand Johan Hegg (øv. bill.) er vel det tætteste, vi kommer på en nulevende viking, og han formåede i sandhed at piske en stemning op hos publikum i Store Vega. Nok aftenens bedste præstation.


Naturligt storladne

Dimmu Borgir var naturligvis majestætiske og storladne i deres intro og musik. Symfonisk black metal, når det er allermest pompøst. Desværre manglede der lidt gnist i flokken, og de rullede det tunge arsenal ud for tidligt. De lagde ud med "Progenies Of The Great Apocalypse" og rullede videre med "Vredesbyrd", og havde dermed allerede i første runde kastet de største hits fra "Death Cult Armageddon" pladen ud til publikum.

Derefter arbejdede de sig pænt ind med et par gode sange fra den nye "In Sorti Diaboli", bl.a. titelsangen og deres seneste store hit "The Serpentine Offering". Men derfra gik det lidt ned af bakke og det var som om de stod stampe, for sangene fra "Spiritual Black Dimensions" er jo ikke deres stærkeste.

[img]http://heavyjam.dk/img/2075.jpg[/img]

Efter 80 minutter, hvor det startede godt og så gik en del ned, formåede Dimmu Borgir dog naturligvis at sparke et solidt hul i Store Vega med den afsluttende "Mourning Palace", som fik samtlige fans til at skrige med. Vi manglede dog Vortex på bas og ren vokal. Han var erstattet af en anden og hans vokaldel blev derfor kørt fra bånd!

Alt i alt en godkendt præstation, men ikke den bedste koncert, jeg har overværet med Dimmu Borgir.


Karakterer (på old skool 13-skalaen):

Engel: 8
Amon Amarth: 10
Dimmu Borgir: 9

Tekst: Kong Kent
Foto: Jacob Dinesen

Kunstner
Titel
Dimmu Borgir + Amon Amarth
Spillested
Karakter
3