Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Guitaronani med skæve vinkler

Populær
Updated
Guitaronani med skæve vinkler
Stærk instrumental soloudgivelse med både guitarlir og omtanke. En af de mest utaknemmelige genrer af rockmusikken at udgive plader i, må næsten være den for klassiske guitarheltealbums.

Her er det ikke nok at have en god feeling og sangskrivningsevner, der kræver også en vanvittig teknik og blærerøvsgener af den store slags – se bare på genrens forgangsmænd i Malmsteen, Vai, Petrucci, Satriani og Gilbert og et hav af andre virtuoser, som har knækket mange unge guitaristers selvtillid, når de satte plektret i omdrejninger.

John 5, som blandt andet er kendt fra Marilyn Mansons band, er dog ikke bange for at kaste sig uimponeret ud i disciplinen 45 minutters strengesprint med overdrive og shredding. Og manden med det numerologiske navn gør det endda ret godt.

Selvfølgelig bliver han fanget af lysten til at vise, hvor hurtigt han kan flytte fingrene, og den del af pladen er måske heller ikke den mest lytteværdige, selvom det er imponerende. Anderledes interessant er det, når han i "Noisemakers Fife" og "Pity Belt" viser, han kan andet end at krølle strenge i troldmandstempo, og skaber afdæmpede mesterstykker.

Allerbedst er han dog, når han trækker på sin tid sammen med Manson, og i "The Lead Sprinkler" også skaber onde riffs og skæve forvrængninger af ellers oplagte melodistykker, som gør det her til et lidt specielt men yderst vellykket guitaralbum.

Kunstner
Titel
Requiem
Distributør
Forfatter
Karakter
3