Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Klassisk død uden så meget pis

Populær
Updated
Klassisk død uden så meget pis
Klassisk død uden så meget pis

Arroganz' tredje album kandiderer blandt få andre udgivelser til at være en af årets bedste investeringer.

Kunstner
Titel
Tod & Teufel
Dato
10-11-2014
Trackliste
1. i.d.t.n.
2. One Death
3. Arisen From Failure Perished As king
4. Tod & Teufel
5. Demons Heart
6. Intoxicate
7. All Light Is A Light
8. Black Aura
9. Guilty
10. Alles
Karakter
5

Det er tysk, og det er dødsmetal. Arroganz er en trio fra Cottbus, Brandenburg, og tankerne vandrer tilbage til den amerikanske dødsmetalscene, som den tog sig ud i slutfirserne med Possessed, Deicide, Death, Obituary, Morbid Angel, Immolation, Autopsy og Cannibal Corpse blandt flere, efterhånden som ’Tod & Teufel’ blæser nådesløst derudad, som, tja, død og helvede. Materialet er knap så teknisk eller omskifteligt som forgængernes aggressive udladninger, men inspirationen er ikke til at tage fejl af.

'Tod & Teufel' åbnes langsomt og neutralt af ’i.d.t.n’ med hviskende vokal ovenpå et simpelt guitarriff og en lidt forvirret klaverklimpren. Man får ikke nogen fornemmelse af, om det efterfølgende nummer vil være hårdt komprimeret tech-død, tyskerthrash eller metalcore, da alle tre bud kunne have været rammende, vurderet ud fra ’i.d.t.n’ alene. 

Men som åbningsnummeret glider over i ’One Death’, kommer stilen hurtigt på plads, og det er dødsmetal af den tunge skuffe. Lyden skurrer, vokalen er lavt mikset og dyb og er ikke uden en vis lighed med både John Tardy (Obituary) og Chris Barnes (ex-Cannibal Corpse, Six Feet Under). Arroganz lægger niveauet fra start og tvinger det helt op, inden diabolske ’Alles’ både topper albummet og afslutter det.

Musikken bærer på lige dele hurtige, langsomme, tunge og dynamiske sekvenser, og bandet slipper umanerlig godt fra det hele. Så for at gå tilbage til starten og springe yderligere analyse over: Det er tysk, og det er dødsmetal. Det fungerer sublimt.