Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kompromisløs ild og metal

Populær
Updated
Kompromisløs ild og metal

Deströyer 666 sender med 'Wildfire' deres femte studiealbum på gaden, der fortsætter deres udmærkede cross-over mellem nogle af de mest populære genrer.

Titel
Wildfire
Dato
26-02-2016
Trackliste
1. Traitor
2. Live And Burn
3. Artiglio Del Diavolo
4. Hounds At Ya Back
5. Hymn To Dionysus
6. Wildfire
7. White Line Fever
8. Die You Fucking Pig!
9. Tamam Shud
Karakter
4

Deströyer 666 har aldrig lagt skjul på, at de ikke er ude på at genopfinde hverken hjulet eller den dybe tallerken eller revolutionere musikbranchen. De er derimod bare ude på at spille musik, der er frarøvet floromvunden tematik. Som de selv siger, er pladen 'Wildfire' såmænd bare ”no core, no post, no bullshit”, hvilket må siges at være ganske korrekt, når man mødes med åbningsnummeret 'Traitor', der fint lægger sig op ad den stil, vi gennem 20 år har lært at elske Deströyer 666 for. En blanding af thrash, black og dødsmetal.

Bandet blev skabt af K.K. Warslut, da denne forlod bandet Bestial Warlust tilbage i 1994. Det var i starten blot et soloprojekt, men han fik hurtigt samlet nogle folk omkring sig, og i 1997 udsendte Deströyer 666 så debutpladen 'Unchain the Wolves', hvorefter det så er gået slag i slag med udgivelser, turneer og en udskiftning af bandmedlemmer, der betyder, at Deströyer 666 stadig er K.K. Warslut og nogle hyrede pistoler. Australieren flyttede sig selv og bandet til Holland for mere end 10 år siden, så om vores læser vil kalde bandet australsk eller europæisk, må være op til mavefornemmelsen.

'Wildfire' er nemlig ikke en størrelse, der sådan lader sig tæmme af hverken geografi eller genreindsnævringer. Den thrashede åbner afløses af mere regulær dødsmetal i 'Live and Burn' og svinger så over i en spændende melodisk affære i 'Artiglio Del Diavolo', der med sit hidsige tempo og fræsende black metal guitar byder på nogle af de facetter, der har gjort Deströyer 666 til et så eftertragtet navn i undergrunden. Netop 'Live and Burn' kan læseren selv vurdere her:Pladen består af i alt ni skæringer, der, som nævnt tidligere, er uden filter og bare metal hamret direkte ind i lytterens øregange. Warslut har øre for et godt hook, og det skal gå meget galt, hvis ikke man kan gynge lidt med på 'Hounds at Ya Back' og 'Hymn to Dionysos'. 

Titelnummeret kan lytteren selv høre her fra pladeselskabet Season of Mists kanal på YouTube.Deströyer 666 har med 'Wildfire' skabt endnu en vellydende og tætpakket plade, der på 39 minutter bringer lytteren i den helt rette stemning. Det er old school metal, hvor der ikke er en masse til at distrahere. Det er simpelthen bare metal. Med sangtitlen 'Die You Fucking Pig!' kan man i hvert fald ikke beskylde Warslut og resten af Deströyer 666 for at tale usandt, når de hævder, at de leverer deres metal med en sjæl, der aldrig bliver knækket eller giver op. Her er ingen kompromisser. Det er metal for fuld pedal. 

Vi skal heller ikke forvente mange kompromisser, når Deströyer 666 gæster Danmark i forbindelse med Royal Metal Festival i næste måned. De spiller fredag d. 8. april 2016 på Voxhall, hvor de således er med på festivalens første dag. Hvis man er fan af Deströyer 666 eller kompromisløs metal generelt, kan vi kun anbefale, at man giver såvel pladen 'Wildfire' et lyt og kigger forbi Voxhall og svinger garnet sammen med K.K. Warslut og co. fredag aften. Ellers er der chancen for det senere på året på Metal Magic Festival i Fredericia.

Menu