Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mens vi venter på næste Pretty Maids

Populær
Updated
Mens vi venter på næste Pretty Maids

Ronnie Atkins (Pretty Maids) og Erik Martensson (Eclipse og W.E.T) er gået sammen i et dansk-svensk samarbejde om at indspille og udgive et melodisk hard rock-album. Det er da sådan set ok i ventetiden, indtil til de to herres primære bands udgiver nyt.

Kunstner
Titel
Nordic Union
Dato
05-02-2016
Trackliste
“The War Has Begun”
“Hypocrisy”
“Wide Awake”
“Every Heartbeat”
“When Death Is Calling”
“21 Guns”
“Falling”
“The Other Side”
“Point Of No Return”
“True Love Awaits You”
“Go”
Karakter
3

Pretty Maids er i stalden hos italienske Frontiers Records. Det er svenske Eclipse også. Ronnie Atkins fra Pretty Maids er en fremragende fortolker af melodisk heavy metal. Erik Martensson fra Eclipse er en knap så god sanger, men han er til gengæld en ferm guitarist og sangsmed ud i den melodiske hard rock og en udmærket producer. Begge bands har ikke nært forestående udgivelse i den nærmeste fremtid. Så hvorfor da ikke lige fylde ventetiden til de næste bandudgivelser ud med et lille nordisk samarbejde?

Man ser for det indre øje, hvordan en håbefuld Frontiers-ansat præsenterer forslaget for den magtfulde selskabsledelse midt i fortæringen af en omgang pasta carbonara. Under alle omstændigheder er projektet sat i værk, og heldigvis er resultatet – om ikke prangende ≥ så dog en ganske fornuftig ”pausefisk”, imens vi venter på nyt fra de to kombattanters respektive moderskibe.

Melodisk heavy metal, som din moster kan lide den

Stilen på ’Nordic Union’ er som angivet melodisk heavy metal og klassisk hard rock. Og inden for denne ramme er der sådan set tale om et ganske habilt udspil. At albummet stort set lykkes, skyldes ikke mindst Ronnie Atkins' vokal. Ronnie mestrer bare fortolkningen af de melodiske hard rockere. ’Nordic Union’ er helt uden den totale over the top Pretty Maids-metalstormer, hvor Ronnie måske ikke helt kan udradere alle andre frontfræsere. Ligeledes er der ikke inkluderet helt så mange af de småfesne, Smokie-aktige ballader, som Pretty Maids fra tid til anden forfalder til at inddrage på deres albums.

I stedet er ’Nordic Union’ fyldt op med lige netop den slags sange, som Ronnie Atkins behersker til perfektion.
Derfor er albummet også et godt frikvarter og en fin overraskelse til trofaste Pretty Maids- og formentlig også Elipse-fans.

Godt håndværk

Der er ikke tale om et stort album. Men det er godt håndværk.

Skal der fremhæves sange fra albummet, vil det være naturligt og et godt valg at tage første videoudspil ’Hypocrisy’ frem. Det er en sang, der virkelig viser, at Ronnie Atkins stadig er i topklasse som sanger.Et af de andre højdepunkter fra albummet kunne også være den lidt mere episke sag ’Point of No Return’. Vi taler nok ikke klassikerstatus, men det behøver det jo heller ikke være.Man kan være kynisk og se Nordic Union som et regulært cash in-udspil fra Frontiers side. Ja, man ser næsten igen den svedige italienske underordnede fortælle cheferne om, at hvis bare 5 % af Pretty Maids og Eclipses sædvanlige købere ville købe albummet, så ville det være en overskudsforretning.

Det får så være – og ja, med denne anmeldelse er undertegnede vel også trådt ind i de prostitueredes rækker, da den vel kan medvirke til et par ekstra solgte eksemplarer til Pretty Maids-fans i Danmark. Det lever jeg så fint med.