Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Royal Metal Fest 2014 en realitet

Updated
Royal Metal Fest 2014 en realitet

Royal Metal Fest 2014 afholdes denne gang den sidste weekend i maj. Her løftes sløret for nogle af hovednavnene.

Aarhus’ store forårsfestival tager i 2014 nye former, hvor spillestedet Atlas involveres mere, og hvor lørdagens program på Voxhall kommer til at bestå af store nationale såvel som internationale navne.

Allerede nu kan foreningen Metal Royale bekræfte, at danske Pretty Maids og norske Blood Red Throne vil være blandt hovednavnene lørdag aften, ligesom tyske Endstille, lokale Illdisposed samt Killing Ghandi er blandt navnene på plakaten. Formanden for Metal Royale siger dog, at de ikke er færdige med at offentliggøre store navne.

Pretty Maids er et legendarisk band i dansk hårdrock. Her i 2014 udgiver de deres 14. studieplade med titlen 'Louder Than Ever', og hvis de har tænkt sig at gøre det lige så godt, som da de gæstede Royal Metal Fest i 2012, så kan det kun blive et brag af en fest. For der lukkede de fornemt festivalen med en herlig koncert lørdag aften. Vi glæder os til endnu en oplevelse af samme storslåede kaliber!

Noget mere dystert bliver det, når tyske Endstille kværner deres iskolde black metal udover Royal Metal Fest 2014. Endstille har ligesom Pretty Maids også spillet på Royal Metal Fest tilbage i 2012, og de gav også en udmærket koncert på Aalborg Metal Festival i 2009. Endstille er ægte, uforfalsket black metal med corpse paint, nitter og vredesudbrud mod kirker og andre autoriteter, som Endstille bestemt ikke sympatiserer med. Faktisk er der ikke ret meget sympatisk over Endstille. Netop derfor er de gode!

Det samme kan siges om Blood Red Throne. Norske musikere, hvis tidligere bands tæller prominente navne som Satyricon, Emperor og Carpathain Forest. De ville hellere spille dødsmetal og fandt sammen under dette blodrøde banner. De har lige udgivet deres syvende studieplade og er nu klar til at fyre op under publikum i Aarhus lørdag aften.

I samme genre finder vi de lokale helte i Illdisposed. Bandet behøver vel ikke nærmere introduktion? De har været en institution i dansk metal og formår stadig at holde skruen i vandet, både hvad angår gode plader og koncerter.

Udover disse navne præsenteres der løbende flere, ligesom der naturligvis vil være nogle aktiviteter, der kan holde folket beskæftiget mellem koncerterne. Her forlyder det, at en ikonisk pølsevogn selvfølgelig gør sit indtog, ligesom der er whiskysmagning på programmet for dem, der har hang til den slags.

Følg med på Metal Royales nye facebook-side, som vi har linket til i denne artikel. Festivalen afholdes fredag d. 30. maj og lørdag d. 31. maj 2014.