Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige med Paul 'Ronnie Atkins' Christensen fra Pretty Maids

Populær
Updated
10 hurtige med Paul 'Ronnie Atkins' Christensen fra Pretty Maids
10 hurtige med Paul 'Ronnie Atkins' Christensen fra Pretty Maids
10 hurtige med Paul 'Ronnie Atkins' Christensen fra Pretty Maids
10 hurtige med Paul 'Ronnie Atkins' Christensen fra Pretty Maids
10 hurtige med Paul 'Ronnie Atkins' Christensen fra Pretty Maids

Pretty Maids' sanger er vild med Abba og Beatles, ville ønske, at han havde skrevet 'White Christmas' og været på tur med Led Zeppelin. Og han kan ikke se nogle stop-tegn for Pretty Maids overhovedet.

Kunstner
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Mød Pretty Maids' forsanger, der til daglig hedder Paul Christensen, men i bandsammenhæng kaldes Ronnie Atkins. Pretty Maids har just udgivet albummet 'Motherland'.

1. Hvad er dine fem favoritalbums?
Beatles: Sgt Pepper

Black Sabbath: Sabbath Bloody Sabbath

Led Zeppelin: Houses of the Holy

U2: The Joshua Tree

Deep Purple: Made In Japan

2. Hvilken sang ville du ønske, at du selv havde skrevet?

"'Last Christmas' ville have givet rigtig mange kugler, men det må jo nok være 'Stairway To Heaven' (Led Zeppelin, red.). Og den ville jo også have givet masser af kugler."

3. Hvem er din favoritmusiker gennem tiderne?

"Det må blive favoritsanger, og der er ikke kun én. Og uanset, hvor meget folk protesterer, så er Ozzy én af dem. For når han synger, er man bare ikke i tvivl om, at det er ham, og så har han altså lavet nogle fantastiske sangmelodier. Robert Plant (Led Zeppelin, red.) var den fedeste sanger dengang. Freddy Mercury (Queen, red.) har jeg lært meget af. Og så er der selvfølgelig Paul McCartney."

4. Hvad er dit yndlingsband?
"Også her er der flere: Led Zeppelin, Beatles, Queen, Black Sabbath og - ja, Abba, sgu! En god sang er en god sang, og gode sange leverede Abba bare masser af. Hammer (Kenneth Hammer Hansen, guitarist i Pretty Maids, red.) og jeg er begge store fans af Abba."

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse?

"Det ve' jeg kraftedme ikke! Men det må være tilbage i 1984. Vi havde lige færdiggjort 'Red, Hot & Heavy', men det var endnu ikke udkommet, så vi var godt oppe at køre. Vi kørte en tur til 'Monsters of Rock' i Karlsruhe, og på en enkelt dag så vi - hold fast: AC/DC, Van Halen, Ozzy, Dio, Mötley Crüe, Gary Moore og Accept!"

6. Hvilket band ville du gerne være på tour med?

"Jeg ville gerne have været på tur med Led Zeppelin - eller Beatles. Men jeg tager da gerne en tur rundt med Volbeat, hvis det skulle være."

7. Har du og bandet et ritual før jeres koncerter?
"Alle har jo et eller andet. Vi trykker lige hinanden på næven, inden vi går ind. Personligt, så skal ingen snakke med mig i en halv time før. Det er sommerfuglene, som jo skal være der. Men jeg skal lige psyke mig selv op og varme stemmen op, og det skal ingen forstyrre mig i."

8. Hvad er det bedste ved at være med i Pretty Maids?

"Jeg tror aldrig, at jeg har haft så stor spilleglæde som nu med det her kapel, vi har i dag. Vi er fem mennesker, der holder af hinanden og virkelig har et godt kammeratskab. Og så har jeg jo fået lov til at udleve den drøm, jeg har haft, siden jeg var 10 år gammel."

9. Hvad er det værste ved at være med i Pretty Maids?

"Det er svært at sige. Vi har altid haft en mani med at skrive under på de værste kontrakter. Vi har haft vores nedture, ingen tvivl om det. Men mig og Hammer, vi har sgu altid formået at grine os igennem det."

10. Hvad er dine og bandets fremtidsplaner?

"Vi tager én plade ad gangen. Men jeg kan overhovedet ikke se nogle stopskilte for os. De sidste tre-fire år har virkelig været superfede."