Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Liam Cormier

Populær
Updated
10 hurtige til Liam Cormier

Cancer Bats' Liam Cormier tripper over Led Zeppelin, NOFX og især Beastie Boys, og så vil han gerne turnere med enten Converge og Mastodon.

Kunstner
Spillested
Dato
20-04-2011
Fotograf
Jacob Dinesen

1. Dine alletiders fem favorit albums?
– Det er da ikke et hurtigt spørgsmål. Jeg vil heller give dig en top 50, men ok jeg prøver.

Beastie Boys – 'Check Your Head'
Led Zeppelin – '3'
Wu-Tang Clan – 'Enter the Wu-Tang (36 Chambers)'
NOFX – 'Punk in Drublic'
Converge – 'Petitioning the Empty Sky'

2. Er der et nummer, du ville have dræbt for selv at have skrevet?
– 'Paper Planes' af MIA for så var jeg blevet millionær, men jeg elsker også teksten/lyrikken. Men det jeg bliver inspireret af, er bl.a. Murder City Devil sange, som jeg elsker. Derudover er der The International (Noise) Conspiracy, Refused og Dennis Lyxzén – hans tekster synes jeg er helt fantastiske og bliver inspireret af.

3. Din favoritmusiker gennem tiderne?
– Dave Grohl fra Nirvana og senere i Foo Fighters og Them Crooked Vultures – ham ser jeg op til og respekterer. 
Da jeg opdagede ham, var jeg ikke ret gammel – jeg var helt vild og ekstatisk.

4. Dit favoritband gennem tiderne?
– Hmm, sikkert Beastie Boys, dem har jeg kunnet lide siden jeg var 11 år, og jeg lytter stadig til deres musik.

5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?
– Hmm, det var i USA i 1995, hvor jeg var 15 år. Jeg så Rancid og Rocket from the Crypt på deres tour sammen. Det var fuldstændig sindssygt og var virkelig en øjenåbner for mig for hvad punk og rock 'n' roll er. Koncertoplevelsen ændrede mit liv.

6. Hvilket band vil du allerhelst turnere med?
– Jeg ville elske at turnere med Converge og Mastodon og jeg tror ikke, at det er urealistisk. De bands er for vilde, og jeg kan sagtens se for mig, at vi er på tour med dem. Det vil jeg rigtig gerne. Og hvor den tour foregår er fuldstændig ligegyldigt, men det kunne være fedt, hvis det blev Sydamerika (…haha!)

7. Har I et før-scenen ritual?
– Jamen vi varmer op – både Jay, Mike og jeg strækker faktisk ud for at blive klar til koncerten, for vi har et meget fysisk show, hvor vi bevæger os ret meget, og vi er ret seriøse i forhold til at levere et fedt show. Samtidig med udstrækning bliver vi motiverede og kører os selv op til showet.

8. Hvad er det bedste ved at være i et band som dit?
– Jeg ved det ikke. Jeg elsker, at vi rejser så meget, som vi gør og ser så mange seje steder. Ofte er vi på tour i ti måneder om året. Vi har fået så mange cool venner rundt om i verden, og vi hænger ikke kun ud professionelt, men også privat som her i København, hvor vi for eksempel bor hos vores ven Uncle Allan. Det synes jeg er helt fantastisk, og jeg føler mig rigtig heldig.

9. Hvad er det værste ved at være metalmusiker så?
– Det værste? Jeg har en kæreste gennem fire år, så det er helt klart hårdt at skulle undvære hende så meget. Det er jo bagsiden ved de mange rejser, som jeg også sætter pris på. Men hun støtter mig.

10. Dine og bandets nærmeste fremtidsplaner?
– Vi er jo på tour nu og igen i maj. Derefter skal vi lave et nyt album denne sommer, og forhåbentlig udgiver vi det til næste år og dermed får mulighed for at komme tilbage og spille i København igen – gerne på Roskilde Festival…haha det er mine fremtidsplaner.