Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 knapt så hurtige til Pepe

Populær
Updated
10 knapt så hurtige til Pepe

Som sidste del af vores interview med Pepe fra Hatesphere stiller vi ham her vores obligatoriske "10 hurtige", der blev knapt så hurtige som forventet.

Kunstner
Spillested
Distributør

Devilution: Hvad er dine fem favoritalbums?

Peter:
Altså det kan jeg ikke gøre hurtigt, fordi så skal jeg sidde og tænke over det! Mener du nogensinde?

Devilution:
Ja.

Peter: Jeg har så svært ved at vælge, fordi der er så mange gode. Men de er helt klart fra 1990'erne, fordi jeg synes godt nok ikke, at der er blevet udgivet mange gode på det sidste udover Muse, som jeg synes er pisse fedt, når de laver noget nyt.

Devilution: Siger du Muse?


Peter: Ja, jeg siger ikke NEWS, de er ellers også meget gode.

Devilution: Ja, men de er jo heller ikke nye.

Peter: Nej, lige præcis. Nej, jeg har sgu ikke så meget nyt musik, men måske jeg også bare skal vågne lidt op... Men når ældre bands laver noget godt stadigvæk, så er det meget cool. Jamen jeg har altid været helt tosset med Def Leppard, så der må komme et Def Leppard album ind – 'Pyromania' og 'Hysteria' er sgu et meget godt bud...men jeg skal vælge....så tager jeg sgu 'Hysteria' denne her gang. Så er der 'Vulgar Display of Power' med Pantera, som er helt igennem fantastisk, som også var skelsættende, fra da jeg selv begyndte at høre musik - mere hårdt og mere groovy. De skal nok også på. Jamen så skal jeg da have én med Muse...'Black Holes & Revelations'.....og jeg er parat til at sige, at der er mange 'verdens bedste plader'...dem er der mange af, men det er bare svært at vælge ud.

Devilution: Jamen, er der nogen, som har haft dybere betydning for dig som menneske?

Peter: Det var en stor en...

Devilution: Jamen, det kunne jo være, at det kunne hjælpe dig lidt....

Peter:
Jo jo ja. Men der kommer Def Leppard ind, hvor jeg begyndte at høre lidt mere seriøst musik. Og da det så ændrede sig en lille smule, så blev det Pantera. Og da det blev lidt vildere, er det nok 'Human' fra Death, tror jeg...Den fortjener sgu næsten at komme på...

Devilution: Og så den sidste?

Peter: Jamen, hvor mange har jeg nu...har jeg virkelig fire?

Devilution: Ja...du mangler een tror jeg...

Peter: Er det rigtigt? Havde jeg ikke kun tre?

Devilution: Nej...haha

Peter: Øhh - skulle man tage In Flames...? Ja Anathema har lavet en plade der hedder 'Judgement' - helt jævn fantastisk plade - det er et rigtig godt band. De var en del af et trekløver fra England, som lavede tung dystert melodisk musik, og så ændrede de sig faktisk fra at være sådan noget doom death til lige så stille at blive progressiv rock - sådan noget Pink Floyd, men på en god måde haha...Sådan noget meget atmosfærisk progressiv rock - det er sgu godt!

Devilution: Det var så en femte..

Peter: Ellers må du tage to med Def Leppard, haha.


Devilution: Hvilken sang ville du ønske at du selv havde skrevet?

Peter: Åh der er mange efterhånden, men nu kan jeg ingen huske... Nu sad vi faktisk i går hjem fra Slagelse og hørte 'Whiskey Lullaby' - kender du den? Det er med Brad Praisley og Allison Krauss...Det er country...Uha den er god og teksten...

Devilution:
Er sådan humoristisk eller?

Peter: Nej, det er ikke humor, den er meget deprimerende faktisk - det er en kærlighedshistorie...ulykkelig kærlighed om et par, som så slår op. Jeg tror at han skal i krig - det kan jeg se ud fra videoen - og så kommer han hjem, hvor hun så har fundet en anden og så drikker han sig ihjel. Og det bliver hun så selvfølgelig ked af og så drikker hun sig også ihjel. Det er en god sang. Den kunne jeg godt tænke mig at have skrevet...

Devilution: Hvorfor?

Peter: Jamen, den er for det første bare fantastisk velskrevet og sunget, og så passer teksten, man har sgu lyst til at græde...haha ej den er rigtig god, den kunne jeg godt tænke mig at have skrevet.

(Vi bliver igen afbrudt, nu af en fyr, der er mere direkte end de andre, som siger 'jeg skal altså lige skide')

Peter: Det er sgu okay...haha!


Devilution:
Hvem er din favoritmusiker gennem tiden?

Peter: Nu levede han ikke så lang tid, men Steve Clark fra Def Leppard, han var min helt store, og da han var med i Def Leppard, da lavede de ikke noget dårligt, så ham må jeg vælge. For da han døde, der gik det sgu lidt ned af bakke for det band. Han har været med til at skrive noget af det aller aller bedste nogen sinde, så han får min stemme.


Devilution: Dit favoritband gennem tiden?

Peter: Der er jeg sgu næsten nødt til at sige Def Leppard igen, men de har ikke lavet noget godt siden 87, men det kan også godt være, at jeg skal gå væk fra Def Leppard, fordi der er så mange andre gode bands. Men det er for let at sige Slayer, Slayer er også et rigtig godt band.

Devilution: Men der er pt ikke nogen, der har sagt Slayer til det spørgsmål til mig!

Peter: Nej, men det er ikke mit favoritband gennem tiden - for så vil jeg lyve for mig selv. Det er det overhovedet ikke. Def Leppard har altid haft en speciel plads i mit hjerte, fordi det var dem, jeg startede ud med. De første fire plader er helt fantastiske - så jeg tror sgu, at det bliver dem.

Devilution: Jamen du får selv lov at vælge!

Peter: Ja.


Devilution:
Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde - for dig som privatperson?

Peter: Det er Muse nede i Italien, men i Schweiz i den italienske del - uden tvivl. I sommeren 2007 - den tror jeg sgu ikke bliver slået.

Devilution: Hvorfor - var du i Schweiz i forvejen?

Peter: Ja vi var på ferie dernede, og så skulle de spille, så kørte vi derhen. Det var på sådan et torv udendørs, der var mega godt vejr, og de spillede lige der lige inden solnedgang - til solen var gået ned....

Devilution: Hvem var du med?

Peter:
Min kæreste og vi var på ferie dernede. Vi havde lige opdaget Muse, og det er det eneste nye band, der har formået at blande noget hård rock med noget rigtig blødt pop - rigtig atmosfærisk og så er de overlegne til at lave gode stemninger - god musik, men hård musik stadigvæk.

Devilution: Så det kan du også høre sammen med din kæreste eller kone?

Peter: Ja, absolut og hun synes det samme, så det er jo et af de bands, vi kan høre sammen. Eller det kan man ikke, men vi kan så. Så det var en ny ting det der med at høre Muse, og vi ville gerne høre dem live - de er gennemført ud over det hele - det usædvanlige - ikke bare på plade, men også i deres liveshows og det havde vi jo ikke oplevet før, så det var nærmest en intimkoncert - nej det var det ikke, men der kunne være højst 5000 mennesker på det her torv, og der var byfeststemning - var jeg lige ved at sige - og fadøl, hvis man ville det, og torvet var lige som lukket inde, med folk udenfor. Det var et lille hyggeligt italiensk torv - eller italiensk stemning og rigtig godt vejr med lysmontre, hvor der kørte vilde ting.

Devilution: Så det var en helhedsoplevelse - alt gik op i en højere enhed?

Peter: Ja, lige præcis og så stod vi ikke så langt fra scenen - måske 20 meter eller sådan noget. Så så vi dem i Forum et halvt år senere, og der var der 10000 mennesker, og man stod nede og hoppede for at prøve at se noget, og vi stod alt for langt fra scenen, og det var pisse irriterende. Det var stadig en god koncert men...

Devilution: Det var ikke Schweiz?

Peter: Nej, det var det sgu ikke! Koncerter med alt for mange...Det er fedt at spille som band, det kan man ikke komme uden om - de synes, at det er det fedeste i hele verden, og det må de også have syntes, da de spillede to gange aftener udsolgt på Wembley. Det må have været fantastisk at spille for 110.000 mennesker hver aften, men jeg tvivler på, at dem der sad aller bagerst - man kan jo for fanden ikke se, hvad de laver oppe på den scene der - du kan se det på en storskræm...Jeg synes, at der er for stort altså. Så den koncert passer lige til dit spørgsmål.


Devilution:
Hvilket band vil du allerhelst tunere med?

Peter: Ja....ja....uuhhh....uhhhh...

Devilution: Her behøver du ikke at være realistisk!

Peter: Nej nej det er jeg godt klar over...haha.

Devilution:
Ja du må godt, men det behøver du altså ikke være haha...

Peter: Det ved jeg sgu egentlig ikke...Der er et eller andet mytisk eller mystisk nærmere over de lidt ældre bands, fordi de har på en eller anden måde prøvet så meget i forhold til de lidt nyere bands. D
et kunne også være fedt at tunere med et eller andet nyt band, og som bare var herregodt, men der er bare mange flere historier omspundet om de gamle bands som Mötley Crüe for eksempel, som er det vildeste i hele verden...Men jeg passer så måske nok ikke så godt ind i Mötley Crüe haha...De er sgu alligevel for ekstreme...men det kunne sgu være fedt at være en flue på væggen...

Devilution: Og "boppe" håret lidt op?

Peter: Ja, og hvis man selv var inden for den genre og tog en herremasse stoffer, så kunne det sgu være fedt at komme på tour med Mötley Crüe.

Devilution: Så det er en 'skabsdrøm'?

Peter: Ja... Nej, nu kan jeg jo høre Pantera spille i baggrunden, så det skulle sgu være Pantera - det skulle have været dem, jeg skulle have været på tour med. For når man ser Pantera, så bliver jeg sgu lidt våd i trussen...haha.

Devilution: Haha...jamen jeg tror sgu ikke, at du er den eneste, der gør det.


Devilution:
Hvad er det vigtigste før-sceneritual for dig og Hatesphere?

Peter: Vi har ikke sådan rigtig nogen ritualer, men vi prøver at indføre det, men det er ikke let, når Jakob glemmer sin harddisk, fordi der ligger alt sit eurodance på ...og det har faktisk været sådan...vi kan rigtig godt lide...vi synes, at det er rigtig godt at høre lidt eurodance inden vi går på.

Devilution: Ja...hvad gør det for jer?

Peter: Det gør mig sgu i godt humør på sådan en irriterende måde. Det er godt at være sådan lidt damp - inden man går på scenen. Ej, det kan også være godt at være herretræt, inden man går på, fordi så bliver man helt...når man går på scenen, så er det en trodsreaktion. Men det er sgu meget fedt at være i godt humør, inden man går på og så det gamle musik - det minder mig om at gå i byen på Edelweiss i Odder...

Devilution: Åhhh, jeg har været der....

Peter: Du har været der?!

Devilution: Ja, jeg har simpet hen været der...

Peter: Hold da kæft - hvornår var det?

Devilution: Det var måske i 96-97..jeg gik på..

Peter: Se det er fantastisk...
sådan noget...det kan jeg lide...hvad gik du på?

Devilution: Jeg gik på skole...vist i tre perioder.

Peter: Nårh, den der handelshøjskole?

Devilution:
Ja.

Peter: Jamen, på Edelweiss...lige præcis. Det var det eneste diskotek i byen på det tidspunkt, og det er jo død og begravet nu - der ligger et jysk sengetøj oven på nu...

Devilution: Nej.

Peter: ...og en tankstation... Det er forfærdeligt at køre forbi nu og se på sådan noget der, og der plejer at ligge en pølsevogn, hvor folk kom op og slås og sådan noget... Det er sørgeligt. Men det minder mig helt vildt meget om de år, hvor jeg begyndte at gå i byen, fordi det er sgu det eneste - også efter jeg stadigvæk selv hørte metal - det var sgu det eneste man hørte - det lortemusik når man kom i byen - hele tiden - og når man kom andre steder hen, så var det sgu det samme. Og det var bare stort også....

Devilution: Kan du så lige trække et nummer frem?

Peter: Ecuador med Sash - den spillede jeg også på gymnasiet på et tidspunkt, hvor vi havde sådan et lille band, der spillede jeg den på akustisk guitar. Det nummer minder mig om en masse gymnasiefester også, og det var en god tid, så det var - det er jo en god tid selv om det er noget værre lort...haha.

Devilution: Jamen det er jo lige det, musik også kan.

Peter: Lige præcis.

Devilution:
Hvad er det bedste ved at være i Hatesphere?

Peter: Jamen, det er så simpelt, det er fedt at spille, at komme ud at spille og folk kan lide det man laver. At spille for en masse mennesker - nogen gange...haha - i aften tror jeg. Spille for mange mennesker, spille for få mennesker - spille for folk, der kan lide det og selv få lov til at fyre den af. Det er jo på en eller anden måde, det som man drømte om, den gang man startede, da jeg spillede i et coverband tilbage i ungdomsskolen. Så det er jeg bare taknemmelig for, at det kan lade sig gøre.


Devilution:
Hvad er det mest irriterende ved at spille i Hatesphere?

Peter: Det er de konstante bekymringer over, om vi kommer langt nok, og om tingene kører - der er altid et eller andet, der skal laves - der er aldrig noget, som lige kører.

Devilution: Lige som at bo i et rigtig gammel hus...

Peter:
Ja, lige præcis - der er altid noget, som lige skal ordnes. Hvis der ikke var det, så ville alt være perfekt!

Devilution:
Mener du det? Er det drømmescenariet?

Peter: Ja - bare at komme op....Det er fedt at snakke med fans på internettet, men hvis man kunne gøre det og så ellers bare møde op og spille og ikke bekymre sig om alt mulig andet lort...

Devilution: Så skulle du vel bare spille i Metallica eller i et andet stort band?

Peter: Ja det ville faktisk være dejligt - bare i et par år.


Devilution:
Hvad er dine og bandets fremtidsplaner?

Peter: Det er at spille en masse, se hvor langt vi kan drive det...

Devilution: Så intet konkret?

Peter: Jo, vi har to små Europatuner i efteråret, hvor vi selv headliner, og så er der ikke noget konkret næste år. Men der er planer om, at vi skal på en supporttour i Europa også, og så skal vi lave en tour i Skandinavien - Sverige, Danmark, Norge og Finland og så Danmark i april og maj. Så er der sommerfestivaler, og så vil vi gerne til USA i efteråret.

Devilution: Jeg siger mange tak for din tid.

Peter: Velbekomme!