Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

9 hurtige til Andreas Kisser

Populær
Updated
9 hurtige til Andreas Kisser

Lidt overraskende mener Sepulturas guitarist Andreas Kisser, at Queen er vor tids Mozart. Læs her hvad den ellers så glade musiker svarede Devilutions udsendte.

Kunstner
Titel
Andreas Kisser
Spillested
Dato
17-08-2011
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen

1. Hvad er dine fem favoritalbum?
Black Sabbath - 'Black Sabbath'
Metallica - 'Master of Puppets'
Slayer - 'Reign in Blood'
Yes - 'Close to the Edge' (Jeg kan jo godt lide blues and jazz så dette album har betydet meget for mig.)
Anthrax 'Among the Living' fra 1987.

2. Hvilken sang ville du ønske, at du selv havde skrevet?
- 'Bohemian Rhapsody' med Queen! Sangen jo er perfekt, siger Andreas og griner. Han fortsætter - med det mener jeg, at den har et perfekt miks af rock 'n' roll og klassisk operamusik. Freddie Mercury var et geni og var noget helt anderledes. Den måde han portrætterede musik på, og ikke ejede frygten for at prøve noget nyt, var fantastisk. Forestil dig, hvordan folk i 1975 flippede ud over den single, men Freddie ville ikke ændre numret og sagde "tag det eller lad være - sangen forbliver som den er".

- I dag mener jeg ikke, at nogen sang kan måle sig med 'Bohemian Rhapsody', og ingen kommer nogensinde tæt på at kunne måle sig med den sang....ikke engang The Beatles, hvis jeg må sige det, eller er det at gå for langt?! For mig er 'Bohemian Rhapsody' et mesterværk, som også Mozart, Bach eller Beethoven kunne have lavet...haha. Fremtiden vil byde på lige så store og dygtige musikere, som vil lave noget lige så rigt og smukt - det er fedt! Sangen er både tung og blød (let?), den fortæller en historie, den er dramatisk - den er alt, den er perfekt!

3. Din favoritmusiker gennem tiderne?
- Ahhh, du stiller svære spørgsmål...haha! Tony Iommi (Black Sabbath) - for måden han skabte heavy metal på, hans riffs og han er til stadighed en stor riffmester. Randy Rhoads som var Ozzys guitarist har også haft stor indflydelse på mig. Stevie Howe, James Hetfield og andre musikere er nået helt til toppen, fordi de har gjort det rigtig godt. Og både Van Halen og Jimi Hendrix var to af de mest revolutionerende guitarister - så her har du da da et udvalg haha!

4. Dit favoritband gennem tiderne?
- Åh for mig er det Black Sabbath og Metallica. Jeg mener, at de lavede heavy metal lige som den skulle være…haha! Du ved, de gjorde musikken tung og smuk med melodier, der var meget velspillet. Metallica bragte velspillet punk og hardcore med en metal-attitude, der afspejlede sig i hvordan de gik klædt på gaden og på scenen - den form for punk-attitude var fed og den ændrede meget. Og Metallica bragte sgu metallen til de store arenaer og ud til mainstream i hele verden! Metallica turnerede på alle de store stadioner over alt, selvom de spillede aggressiv musik. For mig er Black Sabbath og Metallica...de bedste!

5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?
- Jeg tror at det var min første koncert i Brasilien og det var med Kiss' på deres 'Creatures of the Night'-tour. Det var på det store fodboldstadion i Sao Paulo i 1983 eller 82. Det var en stor oplevelse for mig, det ændrede sgu mit liv, og jeg tænkte - jeg vil lave det samme, siger Andreas og bryder igen ud i højlydt grin.

- Jeg tror, at hvis du snakker med hvilken som helst musiker, så vil 80% eller måske endda 90% sige Kiss, som årsag til at de selv ville være musiker. Lige som mig vil mange andre blive og lave, det Kiss gør og bare nyde at være på scenen og spille rock 'n' roll...haha... Jeg tror virkelig, at Kiss har ændret manges liv. Det er utroligt hvor meget indflydelse Kiss har på både musikere, men også på for eksempel managere og advokater - de er i musik på den ene eller den anden måde på grund af Kiss. Du ved, selv om de måske ikke har de talentet til at spille, så er de i musikken på en måde på grund af netop Kiss.

- Så jeg er meget glad for, at jeg fik den mulighed at se dem - det var deres sidste tour med makeup på før 'Lick It Up'. Det var fantastisk, tank'en der eksploderede, alle sangene jeg kendte. Jeg var der sammen med alle mine venner for første gang til en stort rockkoncert og det var så sjældent i Brasilien på det tidspunkt. Queen kom i 1981 på det samme stadion, Kiss kom i 1983 og så i 1985 havde vi Rio festival, som var helt utrolig. Efter det begyndte alle at komme til Brasilien, og nu er det stedet alle spiller. Vi er meget privilegerede - ikke bare i Sao Paulo men overalt i landet. Alle bands, der er på verdensturné lægger altid vejen forbi Brasilien - det er fedt. Men altså Kiss-koncerten er min bedste oplevelse nogensinde.

6. Hvilket band vil du allerhelst selv turnere med?
- Det ved jeg ikke, siger Andreas eftertænksomt – med mine yndlingsbands... HAHA. Black Sabbath og Metallica! Det er mærkeligt, fordi det at turnere med Anthrax overhovedet - at det kunne ske er jo langt ude, så man ved jo aldrig og skraldgriner igen. Devilution lover at krydse fingrer for Andreas i den sammenhæng.

7. Det vigtigste før-scenen ritual for dig & bandet når du ikke lige laver interviews som nu?
- Hahaha…du ved vi prøver at have det godt. Koncenterer os lidt om koncerten, strække lidt ud, fordi vi spiller næsten hver dag. Vi forsøger at få et godt og sundt måltid og ikke drikke for meget....men det er rigtig svært, når man kun er omgivet af alkoholikere!!!, siger han og griner endnu en gang. Men vi prøver bare at slappe af og blive klar til showet, for det er derfor, at VI er her, der hvor det for os giver mening at være - på scenen, det gør vi os klar til, så vi kan nyde det.

8. Det bedste ved at være i et band som dit?
- Det er privilegiet ved at være i et band, der rejser rundt i hele verden, vi kender vores egne idoler. Det at se nye steder og møde nye kulturer.

9. Det mest irriterende ved at være i et band som dit?
- Det værste ved at være i Sepultura er....at der er for meget rejsen rundt. Ja det er det samme, men jeg tror, at den anden side ved at rejse - at være væk fra familien og den brasilianske kultur, og du ved fodbolden, den øl du bedst kan lide og venner - det er det værste og det er hårdt at være væk fra sine rødder.

- Men på den anden side er det måden jeg har opbygget min familien på. Jeg accepterer VIRKELIG de krav. Der er mange professioner derude der også er underlagt de præmisser, så som piloter, politikere og selv læger - de har forskellig skøre skemaer. og min familie og børn, de skal jo gå i skole, så de kan jo ikke være med mig på landevejen - jeg tror at det skal være deres eget valg her i livet. Jeg ved at det er et paradoks, men uden dette paradoks ville der ikke være balance i mit liv - så du hører mig ikke klage...

[HÉR UDLØB VORES SPØRGETID DESVÆRRE]