Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Breaking Banger News: Megadeth

Populær
Updated
Breaking Banger News: Megadeth
Heavyjam.dk har smuglyttet til det nye Megadeth-album. Dave Mustaine varsler nye tider på Megadeths kommende ”comeback-album”, "The System Has Failed", som han har indspillet sammen med session-trommeslageren Vinnie Colaiuta (der tidligere har arbejdet med Frank Zappa, Sting og Joni Mitchell, hvilket man imidlertid ikke skal lade sig skræmme af) og en ukendt bassist, Jimmy Sloas, der blev indkaldt efter at uvenskabet mellem Dave Ellefson og Mustaine har taget en ny drejning (nu sagsøger de hinanden!). Selv varetager Mustaine selvfølgelig vokalerne og guitarerne, mens den gamle Megadeth spadespiller, Chris Poland har lagt en solo hist og her.

Mustaine har selv udtalt, at albummet – for ham – er en naturlig forlængelse af ”Rust In Piece”. Tekstmæssigt, krænger hr. Mustaine sine følelser ud og flere sange lyder til at være skrevet til en hvis hr. Ulrich og Metallica, som Dave har lagt sig ud med igen, efter sin utilfredshed over måden mødet mellem de to blev klippet på (jf. den biografaktuelle Metallica-dokumentar "Metallica: "Some Kind Of Monster").

HeavyJam.dk har lyttet til hele "The System Has Failed" (omend med ufærdige mix) og her er det umiddelbare indtryk:

”Blackmail The Universe”: Velkendte Megadeth-powerriffs akkompagneret af en kvindelig speaker, der fortæller at Air Force One er blevet skudt ned. Så er Mustaine & Co. tilbage.

”Die Dead Enough”: Den kommende single, som starter ud med et underligt atmosfærisk soloriff og orkestrering, ikke helt ulig noget King Diamond kunne have lavet. Når man hører omkvædet, ved man, hvorfor sangen er valgt som single-forløber.

”Kick The Chair”: Thrashmetal-riff, som kunne være taget fra et Megadeth-album fra midten af firserne. Ellers en af albummets middelmådige skæringer.

”The Scorpion”: Ligesom i ”Die Dead Enough” bliver der lagt ud med et underligt soloriff, orkestrering, samt et tikkende ur. En sang der lyder mere som noget af det nyere Megadeth-materiale. Albummets eneste egentlig episke nummer - desuden den længste og måske bedste sang.

”Tears In A Vial”: Der bliver skruet lidt ned for tempoet, i hvert fald i den første halvdel af sangen… Ellers bliver vi præsenteret for endnu et galoperende metal-riff; det føles som om tiden er skruet tilbage til 1988.

”I Know Jack”: Kort midterstykke på albummet. På 40 sekunder får Mustaine og Poland kørt lidt guitarharmonier ind over hinanden inden…

”Back In The Day”: Up-tempo sang, hvor der lægges ud med endnu et riff, som kunne have hørt hjemme på ”Rust In Piece”, men stadigvæk med et strejf af stilen fra halvfemserne, og ikke helt så stærkt som materialet fra firserne. Til gengæld har Dave planket Iron Maiden’s riff fra ”Transylvania”, og det er forhåbentligt en hyldest, eftersom det er meget åbenlyst. Og "Transylvania" bliver spillet imod slutningen af sangen!

”Something I’m Not”: Daves tørre stemme åbner sangen, akkompagneret af et ondt riff, som leder over i et groovy omkvæd. I øvrigt en sang, der godt kunne handle om Daves gamle band, Metallica.

”Truth Be Told”: Verset bliver spillet på spansk guitar med ekko, som vi kender det fra ”A Tout Le Monde”.
Et middelmådigt omkvæd ødelægger sangen, og gør den til den anden svage skæring på albummet.

”Of Mice And Men”: Et af albummets bedste. Handler uden tvivl om tiden lige før, under og efter Metallica. Dave synger om sin ungdom og undskylder sin naivitet fra dengang. ”I was lethal now at 21, simply drunk and having fun, looked for friends but I had none, all alone at 21”, lyder det i et af versene.

”Shadow Of Deth”: Underlig ultratungt to minutter kort stykke, hvor Dave med nedstemt stemme prædiker lidt.

”My Kingdom Come”: Ret tynd albumlukker. Standard Megadeth-riff, der godt kunne lyde som en b-side fra forrige album.

Alt i alt altså et rimeligt stærkt album, som man dog skal lade være med at have ALT for store forventninger til. Blandt de mange pletskud gemmer der sig unægteligt meget fyldstof og tre af de 12 numre lyder som mellemstykker eller ligegyldige brudstykker.

"The System Has Failed" udsendes den 12. september.

Kunstner