Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Foo Fighters på Roskilde i 2024!

Populær
Updated
-B2A5325-copy-38-1561672820

Foo Fighters er klar til Roskilde Festival 2024. Dave Grohl og co. vender tilbage til Dyrskuepladsen i Roskilde med det eneste show i Skandinavien næste år!

Kunstner
Dato
05-07-2024
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest

Det er ikke længe siden, Roskilde Festival kom med den første offentliggørelse af navne til næste års festival i juli måned. I dag kan de så afsløre, at Foo Fighters kommer til at spille fredag aften d. 5. juli 2024 på det, der selvfølgelig bliver en kæmpe fest på Orange Scene. 

Senest Foo Fighters var i Danmark, var tilbage i 2019, hvor Dave Grohl og co. gæstede den store græsplæne udenfor Fængslet i Horsens, hvor også navne som Metallica har spillet. Det var en varm aften, hvor der blev underholdt i to stive timer.

I mellemtiden er der jo desværre sket det, at trommeslager Taylor Hawkins er gået bort. Det gjorde han i marts måned 2022. Tidligere i år udsendte Foo Fighters så pladen 'But Here We Are', der lige så meget var en hyldest til deres gode ven, som et tegn til omverdenen på, at Foo Fighters, trods alt, ville fortsætte ævred.

Første koncert i Danmark med det nye line-up, hvor trommeslager Josh Freese er med i bandet, bliver således på Roskilde Festival. Her har Foo Fighters været før. De levede fortjent op til værdigheden som hovednavn tilbage i 2017, og før det stod de på Dyrskuepladsen i Roskilde første gang helt tilbage i 2005. Her knap 20 år efter deres debut på Roskilde Festival, er de så tilbage for tredje gang i karrieren.Foo Fighters slutter sig til en liste, der i forvejen tæller bands som Heilung, The Armed, Violent Magic Orchestra og Mandy, Indiana på RF 24, og der er ingen tvivl om, hvilken rolle Foo Fighters skal have fredag aften på Orange scene. Anders Wahrén, festivalens programchef, udtaler:

”Foo Fighters har vist sig som et band, der formår at blive ved med at udvikle sig og se frem. Med deres seneste album favner de en svær tid og transformerer den til en livsbekræftende fællesskabsoplevelse, som vi ser frem til at mærke på Orange Scene til sommer”.