Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival '14: Metal- og rockguiden - Warm Up-dagene

Populær
Updated
Roskilde Festival '14: Metal- og rockguiden - Warm Up-dagene

I Hexis står den på glimrende københavnsk black metal. Det svenske punk-band Slöa Kniver går med garanti grassat. Get Your Gun går Nick Cave i bedene, men højdepunktet bliver måske danske Narcosatanicos, der imploderer i udsyret krautrock. 

Kunstner
Koncertarrangør
Forfatter

MANDAG


GET YOUR GUN - Rising, kl. 15.30

Fordi: Get Your Gun spiller en mørk, depressiv og støjende rock med tydelig inspiration fra Joy Division og Nick Cave og masser af twang på guitaren. Forsanger Andreas Westmark har en anderledes, dyster og dragende vokal, som sender tankerne mod et nådesløst, støvet og beskidt motorvejsliv i Amerika.

For fans af: Nick Cave, Joy Division.

Pensum: 'The Worrying Kind'.
SLÖA KNIVAR – Rising, kl. 21.30

Fordi: Alene navnet – Sløve knive! – gør, at de her svenskere fortjener opmærksomhed! Bandet spiller lige ud ad landevejen-hardcore med en kvindelig sanger, der har flere nosser, end hvad mange af de mandlige kollegaer i genren kan præstere. Bandet har ofte lagt vejen forbi Ungdomshuset i København, hvor det ikke er gået stille for sig, når svenskerne har foldet sig ud. Det skal Roskilde Festivalens puritanske tilgang til sceneopførsel nok sætte en dæmper på, men derfor kommer der nu nok gang i den alligevel!

For: Fans af Fy Fan,  Gamle Pengar.

Pensum: ’Ingen klass ingen stil’.

Seneste koncertanmeldelse!
TIRSDAG

RA - Rising, kl. 20.00

Fordi: Malmøs RA spiller en mørk omgang garagerock, som festivalen beskriver som "The Brian Jonestown Massacre strandet i en goth-klub fuld af ligblege ansiger og sorte stearinlys". Det skudsmål er ganske præcist og bliver hermed bragt videre. Bandet har netop udsendt ep'en 'Bloodline', hvor titelnummeret beviser bandets tæft for iørefaldende melodier og dystre stemninger.  

For: Fans af Joy Division, The Brian Jonestown Massacre, The Raveonettes

Pensum: 'Bloodline'
FÖRTRESS – Rising, kl. 21.30

Fordi: Förtress er et godt bud på et dansk upcoming-navn, der sætter 70’ernes og 80’ernes hard rock- og metaldyder højt, men formår at levere en ny og interessant vin på gamle flasker, der både er hårdtslående, melodisk og festlig og på vej frem.

For fans af: The Sword, Guns N’ Roses, D-A-D, Mastodon.

Pensum: ’Legends’.

Seneste interview!
ONSDAG

NARCOSATANICOS – Rising, 15.30

Fordi: Fuzz, saxofon, syrerock, freejazz, postpunk, The Stooges, krautrock – danske Narcosatanicos’ genreblanding forener de mange influenser i et udknaldet, støjende og genrehybridt musikalsk univers, der både er grimt og udsyret og har nosser og er originalt. / Narcosatanicos spiller i øvrigt to gigs under opvarmningsdagene. Koncerten om onsdagen bliver beskrevet som deres Main Gig, mens de også spiller et andet gig dagen forinden tirsdag d. 1. Om dette andet gig skriver bandet self: "This second performance (taking place inside the Dome stage at 23:15 on Tuesday, July 1'st) will be unique. It consists of several different pieces of music (most of it not yet used live) merged/warped together to form a single 45 min. trip. We will also be accompanied by our live visuals and guest musicians for this set".
 
For: Kvalitetsbevidste syretrippere og hashomaner og fans af Butthole Surfers, Suicide, The Stooges og noiserock.

Pensum: ’Narcosatanicos’.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
HEXIS – Rising, kl. 21.30

Fordi: Der er tale om danske bannerførere, der har fulgt The Psyke Projects opskrift på voldsom og frygtindgydende sortmetal anført af deres eget dystre og vrede udtryk. Lad kaos og monotoni udrense din sjæl, når Hexis river Rising-scenen i småstykker med deres dommedagstoner, som Devilutions anmelder rammende har beskrevet som ”en misantropisk tsunami”.

For: Fans af The Psyke Projekt, Ajuna, Redwood Hill.
Pensum: ’Abalam’.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!