Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #118

Populær
Updated
House of Franco #118

Badesaltskrigsguden anmelder denne gang et kaotisk livebånd med amerikanske Destruction Unit.

Kunstner
Titel
Destruction Unit - Live At The Marquee
Genre

Destruction Unit - Live At The Marquee MC (Ascetic House)
 
Dette unikke Arizona-band med Ryan Rousseau i front har været på en længere og meget eklektisk musikalsk rejse siden årtusindskiftet. I den tidlige udgave af Destruction Unit spillede de benhård synth punk (Screamers, Chrome og The Normal møder Suicide på MDMA?) med en purung Jay Reatard i lineuppen. Senere tog bandet en mere krautrocket detour, og da Tumor Warlord supportede dem på Elværket i 2011, var lyden ovre i noget mere hypnotisk space/desert rock-stads. Nu lader de til at være all-in noise rock. Noget af et trip på 13 år.

Livebåndet fra sidste år er lettere kaotisk low fi-optagelse fra Tempe, Arizona, som starter med en lang samtale med nogle "hipsters" (?) blandt publikum. Herefter hærges der godt og grundigt igennem seks meget støjende numre, der kunne beskrives som en fucked up noise punk-version af Mayyors, Earthless og Spaceman 3. Både band og publikum er 100 % på, hvad der gør denne psykopat optagelse til en meget charmerende oplevelse.


 
Dog er båndet nok kun for diehard Destruction Unit-fans og muligvis et dårligt sted at starte for rookies. Men folk kan da få en smagsprøve på, hvad der sker når bandet sammen med Lower besøger Stengade den 14. oktober. Jeg er i hvert fald i forreste række og ser, hvad Ryan & Co. nu har gang i. Tag gerne noget røg med til Ryan. Til orientering er Destruction Unit pt. på det hippe Sacred Bones-selskab, som har udgivet utallige svedige plader med alternativ rock. Båndet kan købes i Posh Isolation for en flad 50'er. Hvis de da har flere.