Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #181

Populær
Updated
House of Franco #181

Krigsguden anmelder denne gang kassettebåndsudgivelser fra Demon Head og Lesion.

Kunstner
Titel
Demon Head, Lesion

Demon Head - Ride The Wilderness MC (Smokedd Productions)

Demon Head. Har skrevet utallige ting om Nørrebro bandet her i House of Franco, koncerter og udgivelser...you name it. Nu er tiden kommet til deres debut album, hvor jeg fik kassettebåndsudgaven fra det lokale Smokedd Productions selskab (Reefer etc.).

Hvad kan man sige? Intet nyt er godt nyt. De unge drenge har finpudset deres hyldest til 70er-metallen. Vi taler Black Sabbath-, Pentagram- og Wicked Lady-stilen. 'Ride the Wilderness' består af otte utroligt godt sammenskruede numre, der eminent veksler mellem det tunge doomy stads og midt tempo classic hardrock.

Marcus har aldrig sunget bedre, og der er blandt andet kommet et smagfuldt orgel på 'Demon Head'. Bandet er vanvittigt godt sammenspillet, her er både sjæl, nosser og mørke i hver skæring. Det er virkeligt smukt, groovy og lækkert, og selvfølgeligt intet nyt under solen. Demon Head gør det bare så forbandet godt i en ellers overfyldt retro-genre.

Jeg vil kalde udgivelsen for prototypen for bands der spiller Heavy Days in Doomtown-festivalen. Og så ikke mere end bare at sige KØB 'Ride the Wilderness', hvis den fede tunge 70er tråd er din kop te...eller ryger.Lesion - Promo 2015 MC (selvudgivet)

Jeg har set Lesion en håndfuld gange, og for hver gang er bandet vokset på mig. Jeg kalder dem tit for "Københavns sureste band". Det mener jeg selvfølgelig på den bedste måde. Det skal jo til, hvis man har haft en lortedag, og der er ikke meget solskin i Lesions musik.

Båndet består af fire aggressive vrede skæringer med en ufattelig rå og beskidt lyd. Gutterne er virkeligt pissed off, helt oppe i det røde felt. Det meste er midt tempo hærg, der blander hardcore, crustpunk og black metal på en ret unik måde. Lesion har tit spillet sammen med mine favoritter i Dogmatist (desværre opløst), men er knap så hurtige og mindre catchy riff orientereret. De minder heller ikke om Halshug.

Lesion er ren ondskab, men ikke på læder, nitter og corpsepaint metal måden. De er lyden af utilpassede unge i storbyen, der skriger deres frustrationer ud med en hadefuld og brutal attitude, som undertegnede sjældent har hørt det udført før. Jeg er fan! Båndet er ude 52 eksemplarer. Skulle også kunne findes som en 7"-EP på Adult Crash.