Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nordic Noise 19: Natteflyvere og lossepladsriddere

Updated
-XTJ3054-80-1535481737

Nordic Noise Rock Festival offentliggør bl.a. The Night Flight Orchestra og veteranerne Tygers of Pan Tang til forårets todages-festival.

Titel
+ Tygers of Pan Tang + Junkyard Drive + Electric Boys + Mike Tramp
Spillested
Fotograf
Jacob Dinesen

10-11. maj 2019 er det syvende gang, Nordic Noise kører på med to dages koncerter med danske og internationale rock- og metalnavne. Men noget er alligevel nyt: Festivalen er rykket til Amager Bio, der til den tid er genåbnet i gennemrenoveret udgave.

– Både publikum og artister ved, at der kommer til at vente dem en sublim oplevelse hvad angår både lyd, lys og alt andet det nye, Amager Bio kommer til at byde på, så vi planlægger at optage flere af koncerterne til fremtidige livealbums. Hvis ikke det skulle være her, hvor så? teaser festivalbossen Michael H. Andersen, der til daglig er direktør for Target og synger i bandet A Sun Traverse

I dag offentliggør Nordic Noise de første navne til festivalen i maj:

The Night Flight Orchestra:
– Den reaktion, vi oftest hører fra folk, er: “Jeg vidste slet ikke, at jeg manglede jeres musik i mit liv. Men det gjorde jeg,” fortalte Björn Strid vores journalist, da han tidligere i år interviewede dem.

Bandet fungerer som en ventil for ham og Soilwork-kollegaen David Anderssons småperverse og aldeles skamløse glæde ved fuldfed AOR, som den blev spillet i 70’erne og 80’erne, før først punk og siden grunge forsøgte at smadre den.

Devilutions anmeldere har slet ikke kunnet få rosé nok i glasset de gange, vi har set dem, så allerede her er festen sikret til Nordic Noise.Læs alt om bandet her.
Læs vores seneste pladeanmeldelse her.
Læs vores seneste koncertanmeldelse her
Læs vores seneste interview her


Mike Tramp:
Den sidste mand i verden, der stadig taler vesterbrosk, som man gjorde det i 70’erne: Mike Tramp tager med Nordic Noise fra sit gamle Vesterbro ud til Amager og har sange med fra sit seneste album, ‘Maybe Tomorrow’, som vi godt nok ikke var voldsomt begejstrede for, da vi anmeldte det.

– Vi lever i en tid, hvor musik er noget, man henter ned fra en sky, og pladebutikker er en specialitet, som kun få kender. Men for os, som elsker rock musik og lever rockmusik, er livekoncerten vores sidste domæne og standpunkt. Nordic Noise er år efter år blevet stedet, hvor vi samles i rockens navn, og hvor nye bands deler scene med gamle klassikere. Det er vores fest, og ingen kan tage den fra os. Long live rock ’n’ roll! proklamerer den tidligere White Lion-sanger begejstret.Læs alt om bandet her
Læs vores seneste pladeanmeldelse her
Læs vores seneste koncertanmeldelse her.  


Junkyard Drive:
Da vi tidligere i starten af året spurgte Junkyard Drive om deres inspirationer, faldt svaret prompte:

– Guns N' Roses, AC/DC, Airbourne, Led Zeppelin, Rival Sons, Aerosmith. Alle legenderne, mere eller mindre. Vi er ikke så meget inde i det moderne, hvor man kan fake sig frem til at lyde godt eller til at skrive gode sange. Hos de overstående bands er et gennemgående tema bundærlig rock med nerve. Der er sgu ikke så meget bullshit, ingen backingtracks, el-trommer eller autotune!

På Raise Your Horns i efteråret måtte vi erkende, at bandet har fat i noget. De har publikumstække, og det er kun blevet forstærket med det myROCK-hit, de har fået med deres fortolkning af den gamle folkesang ‘Geordie’ – som der vist nok også er et andet dansk band, der på et tidspunkt har haft fat i.Læs vores seneste koncertanmeldelse her
Læs vores seneste interview her 


Electric Boys:
Selvom de svenske sleazerockere Electric Boys blev dannet helt tilbage i 1988, har der været indlagt lange pauser i de mellemliggende år. 17 år gik der mellem deres anden og tredje plade, men siden da har de holdt et stabilt fokus på rock af den klassiske skole.

“Man kan tydeligt høre anslag og rørforstærkere, og det lugter behageligt af at være optaget live i studiet. Det klæder i den grad et band, som spiller meget frit, let jammende og svinger på den løse groovy måde, hvor polering fortrænges til fordel for det let afslappede,” lød dommen fra vores anmelder tilbage i 2011, hvor han proklamerede, at det var oplagt til en fest. Den kommer de så til nu.Læs vores seneste pladeanmeldelse her


Tygers of Pan Tang:
Ti år før Electric Boys blev dannet, startede Tygers of Pan Tang som en del af NWOBHM-bølgen sammen med Saxon, Iron Maiden og en række andre navne. Det blev Tygers of Pan Tangs skæbne, at deres guitarist blev stjålet af Thin Lizzy, og for de fleste i Devilution-redaktionen er de nok bedst kendte for at være et af Carcass-guitaristen Bill Steers yndlingsbands.

Tygrene kan dog stadig, som de bevidste med deres seneste album fra 2016, der overraskede vores veteran-anmelder positivt. Læs vores seneste pladeanmeldelse her
Læs vores seneste koncertanmeldelse her