Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Let forsinket tog

Populær
Updated
Let forsinket tog

Bullet Train Blast er klar med tredje album. Der er ikke rigtig noget nyt at melde. Bandet lyder som noget lidt hengemt parykrock fra 80’erne. Men det skal der vel også være plads til her i landet.

Titel
Shake Rattle Racing
Dato
25-05-2015
Trackliste
1.Shake Rattle Racing
2.Head Above Water
3.Game Over
4.Right Reasons
5.Broken
6.I Think I'll Stay
7.Oh Desire
8.When Fools Rise
9.My Life Got New Meaning
10.Standing In The Darkness
11.Rock'n'Roller
12.The Fighter
Karakter
3

Aarhusianske Bullet Train Blast er et hard rock-band med rødderne solidt plantet i 1980’erne. Det er sådan set fedt nok. Sådanne bands har vi ikke for mange af herhjemme. Desværre er resultatet af anstrengelserne ikke specielt fremragende.

Bullet Train Blast kan delvist sammenlignes med amerikanske bands som Van Halen, Guns N’ Roses, White Lion, Skid Row, Exteme etc. Desværre har Bullet Train Blast ikke rigtig de sange, der skal til for at gøre sig gældende i den hårde del af den melodiske rock.

Bandet spiller ganske overbevisende. Til gengæld er Tue Madsens produktion temmelig ringe. Niveauet mellem sang, guitar og rytmesektion er simpelthen frustrerende at høre på. Selv en indlagt koklokke overdøver sangeren Martin Larsen, og trommerne ligger alt for langt fremme i lydbilledet i forhold til guitarerne.

Samtidig er Martin Larsens vokal gennemgående enerverende trættende at høre på. Han lyder som en blanding af Axl Rose og Mike Tramp. Og hans raspende hæse stemme passer så bare ikke rigtig til musikken, selvom netop de nævnte sangeres bands netop synes at være blandt Bullet Train Blasts inspirationskilder.

Igen er det sangene

Sangene er ikke helt af højeste standard. Og man tager sig i at kede sig igennem de første 4-5 sange på albummet. Men det skal dog så indrømmes, at bandet med sange som ’Oh Desire’ og ’When Fools Rise' for alvor får fyret et par hard rock-perler af. Desværre er mere end halvdelen af albummet spillet, inden disse ganske udmærkede sange dukker op, hvorfor lytteren har måtte gennemgå bl.a. et par ligegyldige hard rock-stereotyper som ’Right Reasons’ og ’Broken’ samt den Mike Tramp-lydende og lidt trælse ballade ’I Think I’ll Stay’.

Efterfølgende dukker den nok Foo Fighters-inspirerede ’Standing in the Darkness’ op, og den er såmænd heller ikke helt ved siden af, selv om den ikke helt når samme niveau som de ovenfor roste sange.

Klar bedring mod slutningen

Helt sikkert er det dog, at anden halvdel af albummet er markant bedre end første halvdel.

Alt i alt er ’ Shake Rattle Racing’ en temmelig ujævn oplevelse. Men på den anden side så er det sgu ret fedt, at vi også i Danmark har et band, der stikker snuden frem i en genre, der læner sig op ad stadionrocken.

Der er desværre ikke megen originalitet at hente i musikken på ’ Shake Rattle Racing’, men så alligevel – vi vil jo så gerne være positive ...