Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sweden Rock Optakt 2016: De sidste

Populær
Updated
Sweden Rock Optakt 2016: De sidste

Så er der fuld skrald på 80’erne i klassisk Sweden Rock-ånd,. En simpel og virkningsfuld form, når plakaten skal fyldes ud: Det skal enten være (eller lyde som) Def Leppard eller Black Sabbath, og bandene skal gerne have toppet for cirka 25 år siden.

Dato
05-06-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Foto: The Winery Dogs

Det er opskriften, og vi køber den, ligesom de andre loyale Sweden Rock-gængere, hvert år. Der er selvfølgelig undtagelser, og her er de sidste navne på årets plakat.

I en nærmest kvalm forening af rock, reggae og folk har The Hooters, hvis største fortrin nok ligger i navnet, primært nydt succes i Amerika og senere også i vores aflange naboland. Svenskerne elsker det, og det burde få advarselslamperne til at blinke i sig selv, men det er også det, Sweden Rock evner at gøre om år efter år: At suge de navne ind, som ikke giver mening eller trækker publikum andre steder.

Trommeslager Carmine Appice, hvis lillebror Vince nok ringer en højere klokke hos masserne under kælenavnet Vinny Appice (Dio, Black Sabbath m.fl.), er aktuel med hele to optrædener: Vanilla Fudge, som vi har placeret i kategorien med de standhaftige, og King Kobra. Tjek lige bassist Johnny Rod (ex-W.A.S.P.) og hans fede attitude! Det bliver svært at vælge mellem to så ægte former for trveness, for Anthrax fræser derudad på Lemmy Stage præcis på samme tid som den store kobra.

(The Hooters - lørdag kl. 14:30, Lemmy Stage)(King Kobra - lørdag kl. 21:00, Sweden Stage)
The Winery Dogs
Den konstant allestedsnærværende Mike Portnoy gæster også Sweden Rock Festival i godt selskab med de tidligere medsammensvorne i Mr. Big i en årrække, Ritchie Kotzen og den markante bassist Billy Sheehan, der siden 2012 tilsammen har udgjort The Winery Dogs, der spiller en blanding af hard- og prog rock (den havde man nok set komme). Musikalsk er der ikke frygtelig langt til Portnoys andet band ‘Adrenaline Mob’.

(lørdag kl. 13:15, Festival Stage)
Slough Feg
Kvartetten betræder fredag aften teltscenen og kan være en joker, idet det er svært at sige, om det bliver helt horribelt eller faktisk kan bide fra sig. For mens sanger og guitarist Michael Scalzi har set et inspirationens lys i Lemmy Kilmister, buldrer bandet derudad som et forkølet Iron Maiden-coverband.

(fredag kl. 19:45, Rockklassiker Stage)
Demon
Det seks mand store Demon tæller kun frontmand Dave Hill fra begyndelsen i 1979, og det bliver deres fjerde visit på Sweden Rock Festival siden gendannelsen i 2001, som Hill virkeliggjorde efter knap ti års pause. Album som 'Night of the Demon' (1981), 'The Unexpected Guest' (1982) og 'The Plague' (1983) er stadig klassikere i al deres forskellighed.

(lørdag kl. 23:15, Rockklassiker Stage)
Dan Baird & Homemade Sin
Dan Baird brød igennem som frontmand i Georgia Satellites. Bandet har en solidt forankret fanbase, men kendes af de brede masser for deres cover af ‘Hippy Hippy Shake’, der er udødeliggjort i filmen Cocktail (1988).

Baird forlod bandet i 1990 og dannede knap 20 år efter Homemade Sin. Tre ældre medlemmer fra Georgia Satellites kan nu findes i den danske Jem & Fix-guru Erling Daells hobbyprojekt The Bullhounds.

Dan Baird er lig med rock, country og southern roll. Ve betegnelsen, men her rammer den plet. Deres første koncert på Sweden Rock Festival (2009) blev foreviget på et livealbum, og nu er det så tid igen.

(lørdag kl. 12, Sweden Stage)
Eric Sardinas and Big Motor
Beskidt blues og støvet slideguitar holdt i et fast og energisk greb af Sardinas er det udtrykte billede på blandingen af nutid og sand bluestradition. Det her er medrivende groove, rivende riffs og god bluegrass fra Florida. At Sardinas også har en forkærlighed for at sætte ild til ting, gør ikke forventningen mindre. Der er en grund til, at hans guitar ser ud, som den gør. Vi glæder os!

(lørdag kl. 19:45, Rockklassiker Stage)
The Struts
Engelske The Struts er et nyere band, men har musikalsk omdrejningspunkt i 70’ernes rockscene og var ikke et dårligt valg, da de varmede op for Rolling Stones i Paris, juni 2014. Og med det sagt, så bliver der vitterligt brugt en del tamburin i det band! The Struts har en rå friskhed over sig, som nok skal bære dem mod en længere karriere. Se dem på Sweden Rock, mens de stadig spiller på de små scener.

(torsdag kl. 13, 4Sound Stage)
Monster Truck
Tungt og fyldigt. Så kort kan Monster Trucks tilbagelænede guitarrock klassificeres. Debutalbummet udkom i 2013, og året efter spillede de supportjobs for Alice in Chains. Om det kan holde vand på Sweden Rocks mellemstore scene, er uvist indtil fredag eftermiddag. Opskriften er imidlertid god nok.

(fredag kl. 16:30, Rockklassiker Stage)
Banditos
Sweden Rock har altid et wildcard liggende, og i år blev det Banditos, der løb med det. Mary Beth Richardson styrer overlegent aktiviteterne ved mikrofonen, mens musikken sjosker rundt i mindet om Creedence Clearwater Revival og ZZ-Top på syre. Ikke en helt dårlig blanding.

(torsdag kl. 11:30, 4Sound Stage)