Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 12: Ugens koncerter

Updated
skrækoeglen

Vi ser frem mod atter en hæsblæsende uge i koncerthøjsæsonen, hvor du både kan tage til farlig, farlig koncert i Randers, forskellige releaseparties eller tæske ørerne med alt fra punk til de varmeste danske undergrundsnavne

Titel
King Witch, Defecto, David Ellefson, Artillery, Godsmack, Cancer Bats, Hatesphere, Xenoblight, Skraeckoedlan, Taphos, Redwolves, Pudsige Herrer m. fl.
Dato
17-03-2019

(foto: Skraeckoedlan)

Mens der kan soves tømmermænd ud mandag, er der allerede tirsdag grund til at tage af sted til Underwerket, hvor Colossal Booking serverer oldschool heavy forløst ved skotske King Witch og lokale Kolos.

På Bremen Teater finder man Jakob Stegelmann, der åbenbart er blevet svært metal efter Copenhell-braget sidste sommer, og eventen 'Troldspejlet: Monstre vi elsker' figurerer
dermed her, uanset om vi kan lide det eller ej. På scenen kan man nemlig opleve Defecto, og det er til gengæld et af Devilutions mest afholdte idolbands, så med det in mente går det nok alt sammen.

David Ellefson har tidligere på måneden besøgt High Voltage med sit Frank Bello-mashup, Altitude & Attitudes, men onsdag er han altså tilbage i et helt andet format med riffing og røverhistorier, denne  gang på Beta og under titlen 'Basstory: An Evening With David Ellefson'. Artillery, hvis seneste album 'The Face of Fear' trak fire sorte firkanter på skalaen, smider tilmed et slag frisk heavy oveni, så der er rigeligt at komme efter.

Torsdag er der nostalgi i Den Grå Hal, hvor Godsmack vender tilbage til Danmark for kun anden gang, og de danske helte Franklin Zoo sparker gang i løjerne, inden amerikanerne kaster med hoppe-heavy i staccato. Fredag er der fest for sønderjyderne, når Hatesphere, Livløs og Xenoblight raserer Sønderborghus. Den slags er de temmelig gode til – læs blot vores seneste koncertanmeldelse af de tre bands her.

På ugens femte dag giver Cancer Bats en lige højre på Hotel Cecil sammen med japanske Underside og Nyt Liv, mens du i Odense kan holde dig opdateret på dødsmelodiske Mindmare, der udgiver deres første fuldlængdealbum 'Psychotic Regression' og deler scenen med polske Materia denne aften.

På den bløde side kan fredagen spenderes i selskab med Madrugada i Amager Bio, hvis du altså har været så heldig at få billet til den udsolgte koncert.

På ugens næstsidste dag stikker det helt af med oplevelser fra både Hatesphere og venner, der nu er rykket til Vejle, mens den svenske drønseje og nykulte sammenslutning Skaeckoedlan (i danske munde Skrækøglen, naturligvis) alene på grund af navnet allerede er en seværdighed, man ikke bør misse. I Odense er Madrugada taget videre til Posten, mens der er punk og lækker støj fra Tvivler og Town Portal andetsteds i byen.

På den anden side af storebælt er der releaseparty flere steder, nemlig på High Voltage, hvor de melodiske heavyrockere Meridian, med opvarmning fra lokale Horns, udgiver deres tredje album ,og på Lygten Station udgiver Redwolves, der var månedens danske debutant i det seneste nummer
af Groovy, albummet 'Future Becomes Past' og fester igennem med Sort Skærm og The Preachers.

I Ungdomshuset på Dortheavej er eventen 'Alt Godt Fra Havet – Anniversary Edition' med et skævt mix fra punk til doom og sludge, mens man kan få sin trveness på hos Mayhem, der præsenterer nogle af tidens varmeste og mest brutale danske navne, nemlig Chaotian, Deiquisitor, Hyperdontia, Phrenelith og årslistefavoritterne Taphos, og så til den uartige pris af 50 kr. Fy for en skefuld.

I Amager Bio er der noget for de aldrende fanboys, når Pink Floyd Project opfører 'The Wall' i sin helhed. Befinder man sig af uvisse årsager nær Randers, kan de lune Pudsige Herrer opleves sammen med Farlige Micha, Farlige Dennis, Farlige Ben, Farlige Magnus og Farlige Peter, der tilsammen danner Farlige Typer I Modlys. Ergo: en farlig, farlig aften i den sagnomspundne meme-hovedstad.

Vi laver en mandsoptælling mandag morgen og forventer, at flere af jer er gået bort i ren ekstase eller ved dødsdruk og headbanging på foranledning af denne uges fyldige program.

Oversigt:
Tirsdag d. 19. marts
Colossal: King Witch (Sco) + KOLOS - Underwerket, Valby
Troldspejlet - Monstre Vi Elsker: Defecto & Jacob Stegelmann - Bremen Teater, København

Onsdag d. 20. marts
David Ellefson: Basstory + Artillery, Beta, København

Torsdag d. 21. marts
Godsmack + support: Franklin Zoo - Den Grå Hal, Christiania

Fredag d. 22. marts
Cancer Bats, Underside, Nyt Liv - Hotel Cecil, København
Hatesphere, Livløs, Xenoblight - Sønderborghus, Sønderborg
Materia, Mindmare - Studenterhuset, Odense
Madrugada + support Luke Elliot - Amager Bio, København

Lørdag d. 23. marts
Hatesphere, Livløs, Xenoblight - Bygningen, Vejle
Skraeckoedlan + support Vokonis - Beta, København
Tvivler, Town Portal - Teater Momentum, Odense
Meridian release party + support - High Voltage, København
Extremely Rotten Death Metal Vol. 1: Chaotian, Deiquisitor, Hyperdontia, Phrenelith, Taphos - Mayhem, København
Redwolves release party + support: Sort Skærm og The Preachers, Lygten St., København
ALT GODT FRA HAVET - Anniversary Edition: Cage Battle, Funk The System, Lucid Grave, Mini Maxi Pikblod Taxi, Quitters - Ungdomshuset, København
Madrugada - Posten Odense
Pink Floyd Project: The Wall - Amager Bio, København
Pudsige Herrer, Farlige Typer  i Modlys - Cafe Von Hatten, Randers