Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 28: Ugens udgivelser

Updated
Ensiferum

Ensiferum gjalder løs om rom og damer, og Static-X er midlertidigt genopstået fra de døde, mens Voivod og Inter Arma tømmer ud i arkiverne med blæsere og covers af Prince og Cro-Mags.
Ja, selv i juli måned står ugens udgivelser i kø, og vi hjælper dig som vanligt med at holde overblikket i disse koncertløse tider.

Kunstner
Titel
+ Taake + Static-X + Inter Arma + Voivod + Uerberos
Forfatter

Hvis og hvis, så havde vi endnu engang været på en mark udenfor Fredericia i denne uge og og hylde den gode metal til Metal Magic. Sådan skulle det som bekendt ikke være, men til gengæld skorter det ikke på nyudgivelser, du kan dykke ned i, mens du sidder i Norges fjelde eller på en strand på Ærø og drømmer om løftede horn og svedige moshpits.

Begge dele er i hvert fald garanter til enhver koncert med de festlige finner i Ensiferum, der nu udgiver deres ottende album, 'Thalassic'. Endnu et heroisk temporidt, der denne gang har dedikereret sig til et tema om livet til søs. 'Rum, Women, Victory' er en god pejlesnor for både sing-along-potentialet og de lyriske guldkorn, så er du med på den del af rejsen, kan du trygt glæde dig til resten af 'Thalassic'.
 
 

I helt andre genremæssige lag finder vi sludge-bastarderne Inter Arma, der altid har gjort deres brede, musikalske sondringer til en væsentlig del af deres varemærke. I den forstand er der intet anderledes heller i denne ombæring. Ikke blot, fordi der er tale om en coverplade med kunstnere fra Venom og Ministry til Neil Young og Prince, men også fordi deres fortolkninger bevæger sig lige fra 1:1 til det mere anarkistisk afvigende. Muligvis mere en hyggelig samling af leftovers for allerede indviede fans end noget andet, men ikke desto mindre med små overraskelser undervejs.

 

Du vil måske hellere have det mere sort?
I så fald kommer Taake og Deathcult begge til din undsætning på fredag med en split-ep, hvor de hver især har smidt et eget nummer og et cover i maskinen. På trods af den begrænsede spilletid spilder de dog ingen tid, før de går til stålet, hvor deres respektive egne kompositioner, ikke mindst Deathcults 'Der Würger', raller og stormer derudaf, som var verden uforandret siden den norske black metal var metallens omdrejningspunkt. Og bevares, når det er klassikere som Darkthrones 'Ravnajuv' og Beherits 'Black Arts' der er gengivet med ekstra lo-fi produktion og mer' satan, så er det da også lige før, ens sorte hjerte bløder for en stund.

 

Ugen fortsætter i ep-land, hvor Canadas fornemste prog metal-veteraner Voivod har tilføjet en metal-sektion til 'The End of Dormancy', et af højdepunkterne fra forrige års 'The Wake'. Metal-sektion som i metal-blæsere, that is, så i stedet for at drømme om blastbeats og powerriffs bør man nok snarere tænke i baner som deres inspirationer i 70'ernes progressive bagland.
Når man så lige har indfundet sig med Voivod med mere trut, kan man vende tilbage til det velkendte med et par live-optagelser af samme skæring uden trut samt åbneren fra 'Nothingface'; den skizofrene sci-fi bastard 'The Unknown Knows'.Under mere industrielle himmelstrøg har Wayne Static genoplivet sit Static-X. En imponerende bedrift taget i betragtning, at han har været død siden 2014, men efter hård udgravning i arkiverne er det lykkedes deres bassist Tony Campos at støve tilpas mange gamle demoindspilninger af med Static på vokal til, at der nu vil udkomme to albums med Static-X-restmateriale fra årene, der gik, og heraf er 'Project Regeneration Volume 1' nu den første til at se dagens lys. Så er spørgsmålet bare, hvor mange der reelt havde ventet på nyt fra Static-X.Foretrækker du dine lig mere friske end Wayne Static, så er Skeleton et dugfriskt foretagende, der lagde ud i mere hardcore-orienteret land på deres første ep'er, men altså nu er ude med deres første fuldlængde på det altid kvalitetssikre label, 20 Buck Spin. Som førsteudspillet nedenfor indikerer, er der flettet mere blackmetalliske toner ind i maskineriet, og hvis resten af albummet holder den standard, kunne det meget vel være et navn man bør holde øje med – hvis man da kan adskille dem fra alle de andre bands af samme navn.

 

Hvis du snarere er typen, der indtager din død polsk og teknisk, bør du også allerede i dag begrave dig i den hidsige opfølger fra Uerberos. 'Stand over Your Grave' er et nådeslåst vredesangreb fra start til slut, tilpas velproduceret til, at hver en tone skærer, lige hvor den skal, uden at det hele drukner i moderne dødssovs. Kan du lide din død blodig og kompromisløs, så lad Uerberos være ugens anbefaling.Oversigt:

Mandag
Skeletal – Bitterness and Burning Hatred (dødsmetal), Death in Pieces Records
Rites of Daath – Doom Spirit Emanation (Death/doom metal), Godz Ov War Productions
Uerberos – Stand over Your Grave (dødsmetal), Godz Ov War Productions

Fredag
Ensiferum – Thalassic (folk metal), Metal Blade Records
Inter Arma – Garbers Day Revisited (sludge/black/death/post metal), Relapse Records
Skeleton – S/T (dark punk/metal), 20 Buck Spin
Static-X – Project Regeneration Volume 1 (industrial metal), Otsego
Taake / Deathcult – Jaertegn (black metal), Edged Circle
Voivod – The End of Dormancy (prog metal), Century Media
Alizarin – The Last Semblance (prog rock), independent
Bloody Heels – Ignite the Sky (hard rock/metal), Frontiers
Dawn of a Dark Age – La Tavola Osca (clarinet black metal), Antiq
Decay – Staring at the Sun (post-hardcore), Fox Records
Dee Calhoun – Godless (folk), Argonauta Records
Devastator – Baptised in Blasphemy (black/speed metal), Clobber Records
Disabled – The Final Exhumation (dødsmetal), XENOKORP Kvlt Series
Enuff Z´Nuff – Brainwashed Generation (hard rock), Frontiers
James Reyne – Toon Town Lullaby (folk rock), Bloodlines
Kingnomad – Sagan om Rymden (rock), Ripple Music
Lantern – Dimensions (dødsmetal), Dark Descent Records
Meridian Dawn – The Fever Syndrome (melodisk dødsmetal), Seeing Red Records
Osyron – Foundations (power metal), SAOL/The Orchard
Perfect NME – Remains to be Seen (modern metal), Wormholedeath Records
Rebel Wizard – Magickal Mystical Indifference (black/thrash metal), Prosthetic Records
Saints of Death – Ascend to the Throne (groove/death metal), HeadRattle Records
Sunken (Finland) – From Slow Sleep Like Death (doom/death metal), Argonauta Records
Ten Foot Wizard – Get Out of Your Mind (heavy rock), Beard of Zeus
Tokyo Motor Fist – Lions (hard rock), Frontiers

Søndag
Visionatica – Enigma Fire (symfonisk metal), Frontiers Music Srl