Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Videopremiere: Blazing Eternity

Updated
blazing

19. april udsender Blazing Eternity karrierens tredje udspil ’A Certain End of Everything’, men allerede i dag kan du se musikvideoen til titelnummeret.

Dato
22-03-2024

Blazing Eternity har uden tvivl sin plads i dansk musikhistorie.

De var blandt Danmarks første black metal-bands, da kultdemoen ’Over Sorte Heder’ udkom i 1996. To år senere var stilen skiftet ud med melankolsk og melodisk metal på demoen ’Der Hviler en Nat under Sorte Vinterbøge’, der lagde fundamentet for den stemningsfulde og mesterlige debutplade ’Times and Unknown Waters’ i år 2000.

Tre år senere tog de skridtet videre og lagde frontmand Peter Mesnickows hidsige vokal i graven på den stemningsfulde ’A World to Drown In’, der i stedet bød på vokal fra guitarist Morten Lybecker.
Men for trioen, der har kendt hinanden siden de unge år, sled de mange års arbejde med musikken på forholdet. Officielt gik Blazing Eternity aldrig i opløsning, men relationerne gjorde.

Gammelt venskab ruster som bekendt dog aldrig. I 2018 gik Mesnickow, Lybecker og trommeslager Lars Riis Korsholm i al hemmelighed i gang med de første spadestik til en ny plade. Og her på redaktionen kan vi afsløre, at det fremragende comeback er en sikker kandidat til årets danske udgivelse.

’A Certain End of Everything’ udkommer på Mighty Music 19. april.

Indtil da kan musikvideoen til titelnummeret ses her.