Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sweden Rock Festival 2010

Populær
Updated
Sweden Rock Festival 2010
Sweden Rock Festival 2010
Sweden Rock Festival 2010
Sweden Rock Festival 2010
Sweden Rock Festival 2010

Aerosmith, Danzig, High on Fire og Death Angel var blandt de navne, der spillede på årets Sweden Rock Festival. Vi var på pletten på lynvisit inden Copenhell kaldte længere sydpå.

Kunstner
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Årets Sweden Rock var en kort fornøjelse for vore to udsendte i marken - der var nemlig et vist Copenhell, der skulle nås hjem til, men her kan du læse anmeldelser af hovednavnene (i vor udsendtes øjne og ører):

DEATH ANGEL

DANZIG

AEROSMITH

HIGH ON FIRE

Herudover nåede vi forbi følgende navne, som vi nøjes med at præsentere i billeder med tilhørende kommentarer:

Først PRETTY MAIDS, der var med på et afbud fra Ratt og som forsøgte at få pladsen foran den store Festival Stage med på noderne i silende regn (hvilket ikke helt lykkedes):Så så vi noget af SABATON, som er Sveriges svar på Manowar - altså krigsmetal uden den mindste form for selvironi, selvom det ellers godt kunne se sådan ud på billedet derfra:SLAYER gav en sløj koncert, hvor Tom Araya beviste, at det ikke var uden grund, at veteranmetallerne to dage for inden havde aflyst en koncert i Tyskland på grund af problemer med netop Arayas stemme. Men der var nok for mange penge i jobbet på Sweden Rock til at det kunne aflyses:

Sweden Rock Festival er sædvanligvis et sted hvor Black Metal gør sig godt. I sammenligning med eksempelvis Wackens overflødighedshorn af ondskab, virkede MAYHEMs koncert en anelse for indadvendt og skramlet til at være mørkemessen, man higede efter:

Den første af mange GRAVE DIGGER-koncerter, vi dækker i år, fandt sted i Sverige. Musikalsk var det en klassisk omgang tysk powermetal. Glæd jer til en fyldestgørende anmeldelse fra deres stort anlagte, 30 års jubilæums-hjemmebane-koncert på Wacken. Vi ved at Kong Kent glæder sig til at skrive den:

Som det første fredagsnavn gav BIGELF en orgeltung rockkoncerter i stil med Deep Purples klassiske rock og med en Damon Fox i høj hat i front:Michael Schenker har en gloværdig fortid i både UFO og Scorpions. Nu er han på farten med sit eget band, MICHAEL SCHENKER GROUP, hvor der er bedre rum for udfoldelse (= plads til ego). MEN på trods af det er det umuligt at benægte at manden vitterlig er meget dygtig: