Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Musiker med forretningsgen

Populær
Updated
Musiker med forretningsgen
Musiker med forretningsgen
Musiker med forretningsgen
Musiker med forretningsgen
Musiker med forretningsgen

Liam Cormier fra canadiske Cancer Bats - et interview om musikbranchen, venner og sit liv.

Kunstner
Spillested
Dato
20-04-2011

Devilution møder Liam – vokalisten i Canadiske Cancer Bats – på en varm eftermiddag i The Rocks baggård. Cancer Bats giver koncert på netop The Rock samme aften. Han spørger mig om vi ikke kan sætte os ude i solen et sted, så vi finder et sted foran Vor Frue Kirke, hvor vi blandt andet får en snak om musik, forventninger og fremtiden. Liam benytter lejligheden til at spise en sandwich, han selv har lavet inde på "Rocken".

Han fortæller, at bandet, mens de er i København, bor hos deres gode ven Uncle Allan fra Conspiracy i Nansensgade, som i øvrigt under interviewet er ved at tatovere Cancer Bats' tourmanager.

Det er fedt at have venskaber på denne måde, for vi rejser jo cirka 10 måneder om året, når vi udgiver et album og er derfor ikke meget hjemme. I dag har vi spist morgenmad sammen, gået en tur til tattooshoppen og ellers bare hængt ud og købt lidt cd'er, men nu er vi så ved at gøre os klar til koncerten i aften, og vi er glade for at være her.

Demokrati og liveshows

Ligesom så mange andre musikere blev Liam det, fordi han ikke kunne være andet og altid har haft en drøm om det. Men det er svært at være væk hjemmefra, så med tiden kan han dog se en mulighed i at blive manager for andre bands. Liam kan dog godt lide det fællesskab, der følger med at være i Cancer Bats.

– Vi fire er i det sammen, og sådan har det altid været. Vi er gode til at blive enige om tingene og vi er alle lige. Cancer Bats er ikke MIT band, og vi er ret demokratiske omkring beslutningstagningen. Vi er ikke som de bands, der har én som bestemmer det hele og så er resten af bandet hyret til at stille op.

Til spørgsmålet om, om liveshows er bedre end at lytte til en cd, svarer Liam, at hvis man er til hardcore, så skal det høres live, hvor man kan fornemme energien og spændingen.

– Vi har forsøgt at fange lyden fra vores liveshows på vores seneste album, men det kan aldrig blive det samme på en cd.  Aggressiv musik skal spilles aggressivt. Jeg vil hellere vil se dig smadre din guitar, hvis du har det fedt på scenen, end at det lyder teknisk godt som på en cd, når jeg går til liveshows.

Cancer Bats holder meget af at spille på de helt små venues. Det passer godt til bandet, som normalt plejer at tiltrække mellem 100 og 200 gæster, mener Liam.

– Vi er et ydmygt band, og vi har aldrig nogle forventninger til en koncert, og på den måde kan vi kun blive positivt overrasket. Vi er meget bevidste om, at det er os, som skal levere et fedt, aggressivt og energisk show, så vores fans får en god oplevelse og ikke omvendt som udgangspunkt for en succes.

– Det er afgjort fedest at være headliner frem for at være på som supportband alene, for når man er headliner, så ved man, at publikum kommer for at opleve os og ikke eksempelvis Dillinger (Escape Plan), som vi har været support på. På den måde finder vi mere præcist ud af, hvordan vi klarer os som bands i de lande, vi besøger.

Had/kærlighed til musikbranchen

Snakken falder på musikbranchen, og her mener Liam generelt, at der både er gode og dårlige aspekter.

– Jeg er træt af de mennesker, som er i branchen af de forkerte årsager, hvor det kommer til at handle mere om eksempelvis penge og succes og mindre om ens kærlighed til musikken og fællesskabet. Man oplever nu og da at nogen udnytter ens venskab, så med tiden bliver man mere skeptisk. Men heldigvis er der mange ærlige og ægte mennesker, som man bliver venner med, og det gør, udover de mange spændende rejser, arbejdet som musiker fedt.

Til sidst snakker vi om fremtiden og udfordringerne.

– En af de hårdeste ting ved at være musiker er helt klart at jeg savner min kæreste derhjemme, siger Liam, som har været sammen med kæresten i fire år.

– Hun har fuld forståelse for mit liv og er en vigtig støtte. Men vi lever ikke efter den berømte tjekliste med børn, fast job og giftemål etc. for at føle, at vi lever et godt liv. Hvis man ikke har opnået disse ting, tænker folk ofte, at man er en fiasko, men sådan har jeg det slet ikke.

Da Liam har taget den sidste bid af sin sandwich, sætter vi atter kursen mod The Rock, hvor resten af bandet er ved at gøre sig klar til aftenens koncert.