Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Prime Is Coming

Populær
Updated
Prime Is Coming

Prime Is Coming. Til vinter rammes Odense, Aarhus og København af nogle af Prime Collectives stærkeste navne, men hvad er Prime Is Coming og Prime Collective egentlig?

Titel
Mirza Radonjica-Bang

I starten af det nye år ruller Prime Is Coming ud over det danske land. Mens vinteren rumsterer, giver Prime Collective det danske folk en unik chance for at opleve nogle af Danmarks spændende navne inden for rock og metal. Men hvad er Prime Collective egentlig, og hvad kan vi forvente af vinterens rock- og metalkaravane? Vi tog en snak med Mirza Radonjica-Bang om hvem, hvad og hvor.

Hvem og hvad er Prime Collective egentlig?
"Prime Collective er et management, der udgiver musik. I de fleste tilfælde er de to ting skilt ad, men på et lille marked som vores er det en model, som er yderst fornuftig, både for bandet og for os. P.t. består Prime Collective uden tvivl af de stærkeste rock- og metalbands i Danmark (Volbeat undtaget selvfølgelig). Navnene, vi arbejder med, tæller blandt andet Ghost Iris, Helhorse, Defecto, Siamese, The Interbeing, Aphyxion, I’ll Be Damned. På kontoret er vi tre personer. Undertegnede som ejer og artist manager. Sara Gacic som SoMe- og grafisk ansvarlig samt Domi Sudziarski, der sidder med PR og afvikling."

Hvad er ideen bag Prime Collective?
"Grundideen med Prime er at være et udviklingsselskab. Vores erklærede vision er at spytte flere danske bands med et internationalt format ud, ligesom det er vores mål at få vores kunstnere videre til større labels og partnere. Det er allerede lykkedes med Ghost Iris (Long Branch og Artery), Defecto (Powerprog), Siamese (Artery, Avalon Japan), og Helhorse (Spinefarm)."

Hvad er forskellen på jer og de andre?
"Det, vi gør, som ingen af vores konkurrenter gør, er at gå ind i en bandproces i øvelokalet. Vi har aktivt været med til enten at skrive musik, eller udarbejde musikvideoer eller tegne den visuelle profil for Ghost Iris, Sons of Death Valley, Defecto og mange flere. Det har vi gjort for at kunne opfylde den vision, vi har for dansk metal og rock. Dette er noget, vi gør med samtlige af vores bands, og en proces, man s2om band skal acceptere for at arbejde med os. Vi er ikke bange for at sige, at vi 98 % af gangene ved bedst.
 
I starten af det nye år tager i hul på et nyt kapitel: Prime Is Coming. Hvad er Prime Is Coming og formålet?
"Prime Is Coming er inspireret af Vans Warped Tour (en omrejsende amerikansk rockfestival, der har eksisteret siden 1995). Det er en måde for os at samle vores bands som en samlet pakke for den danske befolkning. Ideen er at give smagsprøver pakket ind i et fedt koncept med et godt formål. Spend money to make money, om man vil. Og når man nu alligevel skal bruge en helvedes masse penge på at promovere sig selv, så kan man lige så godt lave noget, der er rigtig sjovt. Prime Is Coming er vores bud."
   
Det bliver rigelig af god musik. Det danske rock- og metalpublikum får mulighed for at opleve hele 10 navne, herunder Defecto, Siamese, Cabal, Unseen Faith og Sons of Death Vally. Det i sig selv er god grund til at troppe op. Hvis du skal sælge de tre shows på andet end grupperne, hvorfor skal danskerne da købe billet?
"Man skal komme til Prime Is Coming for at opleve et lidt anderledes koncertformat. 10 minikoncerter på små fire timer. Man skal komme, hvis man er lidt sulten efter ny dansk metal og rock. Koncerterne varer ca. 20 minutter, så det er en fantastisk mulighed for at snuse uforpligtende til en masse god musik, mens man også støtter et godt formål. Forhåbentlig ender vi med et overskud, som bliver doneret til Børnecancerfonden."

Ud over Prime Is Coming: Hvad kan man forvente fra Prime Collective i 2017?
"Vi har planer om en festival mere til sommer med en større samarbejdspartner, vi laver Distortion Festival igen i år, og så kommer vi til at skrue op på udgivelsesfronten. Der kommer flere album, som vi har haft fingrene meget dybt ned i. Derudover tror vi fuldt og fast på, at flere af vores kunstnere vil gøre sig meget positivt bemærket i ind- og udland, med flere internationale signings."

Prime Is Coming finder sted d. 12 januar på Posten i Odense, d. 13. januar på V58 i Aarhus samt d. 14. januar i Huset KBH. Det fulde lineup er Defecto, Siamese, Ghost Iris, Evra, Cold Night for Alligators, Cabal, møl, Daycare for Jedi (kun Aarhus), Halcyon Hope (kun Odense), Unseen Faith, Sons of Death Valley og Wolfpack.

Billetter til koncerterne kan købes her.