Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vi spiller jo ikke punk vel!

Populær
Updated
Vi spiller jo ikke punk vel!
Vi spiller jo ikke punk vel!
Vi spiller jo ikke punk vel!
Vi spiller jo ikke punk vel!
Vi spiller jo ikke punk vel!

Så er der nyt fra en veloplagt Bjørn Jensen angående bandet Dawn of Demise, som han brutalt svinger bassen i.

Titel
Bjørn Jensen
Dato
23-03-2010
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen

Med et fedt nyt album i handlen var der ikke andet at gøre end at få fat på Dawn of Demises Bjørn Jensen, der lader til at være i godt humør i dette interview og slynger omkring sig med det jyske ord "fee".

Tillykke med den nye skive! Hvordan vurderer I selv udviklingen fra debuten til 'Force Unstoppable'? Personligt synes jeg den var lidt længere tid om at falde på plads, men så klarede den også den nærmest umulige opgave lige at toppe 'Hate Takes Its Form'.

- Mange tak Casper, og mange tak for den fine anmeldelse. Jamen, hvad skal jeg sige... Vi er jo stort set det samme band, og med de samme inspirationskilder, og den samme smag for "død". Måske har vi bare fin-tunet vores lyd. Vi er blevet bedre musikere og bedre sangskrivere, måske kan det høres - vi kan i hvert fald sagtens høre det selv. Det er stadig tung dødsmetal med nosser i, måske bare eksekveret lidt bedre.

Hvordan har det været at arbejde med en producer? Som jeg husker det, stod I selv for indspilningsprocessen på debuten?

- Det har været fedt! Processen er så meget lettere, og det går hurtigere. Vi er jo ikke studie-nørder, så det tog sin tid at ordne det selv før i tiden. Christian Bonde er dygtig, flink, rar og "fee" at arbejde med. Vi anbefaler ham til alle der skal have indspillet noget hegn. Han er virkelig ikke særlig dyr, og han ved så sandelig, hvad han laver. Altså, vi er henrykte over lyden på skiven og synes, den er noget bedre end på vores forrige indspilninger.

Hvordan er Dawn of Demise i et studie under en indspilningsproces?

- Øhh? Lige som alle andre bands, tror jeg. Vi er fluekneppere af kaliber, men det hører jo til - vi spiller jo ikke punk, vel? (nej, I er taknemmeligt lette at genrefastsætte: dødsmetal! Og så er dén ikke længere! – Villumsen)

I skal ud at spille med The Cleansing. Har dette live-samarbejde en sammenhæng med, at I er på samme pladeselskab?

- Ja, vi skal, og vi glæder os helt vildt. Der er dog ingen sammenhæng, pladeselskabsmæssigt. Det er bare fordi, vi synes de er et "fee" band og flinke makkere. Og så ville vi have et dødsmetal-band med rundt denne gang. Folk der kommer for at se Dawn of Demise, kommer jo for at høre dødsmetal, så den ligger lige til højrebenet at tage et dødsmetal-band med. The Cleansing er fede og spiller "fee", så vi bliver nødt til at oppe os lidt på touren, men det er jo kun godt.

Hvordan er det egentlig at være artist på Deepsend Records og er der andre bands på selskabet, som du kan anbefale?

- Hmm, det er vel ganske ok. Samarbejdet fungerer som det skal, og vi har ingen bøvl med dem. Det er et lille og ærligt selskab, man altid ved, hvor man har. Andre bands? The Cleansing, Porkfarm, Diluvian og Fleshrot er alle ganske habile bands.


BLEGFEDE OG TØRSTIGE PÅ ROSKILDE

Er der virkelig ikke nogen bedre lyd end en øldåse, der åbnes? Det hævdede I jo på Roskilde i sommer.

- Hahahaha! Jo, men Scott var tørstig, så god var lyden da. Nogle af os, er jo nogle fede blege makkere, så sådan en iskold dåse-Tuborg sparker altså rimelig meget røv i 35° og et stopfyldt telt.

Hvordan var det så at spille på Roskilde i forhold til fx en ting som Headbanger's Ball Tour?

- Det var en "grineren" eftermiddag - troede sgu ikke der ville komme så mange hen for at se os - Det var sejt, og en oplevelse, vi stadig tænker tilbage på med glæde. Det kan ikke rigtigt sammenlignes med HBB-Tour. Begge ting var fede. Roskilde-festivalen var vores første "udendørs" koncert, og vores første foran så stort publikum, så lidt specielt var det da. Mere af den slags!

I Pumpehuset blev der ikke sagt fx "blowjob" ligeså ofte som andre af jeres koncerter – havde Scott alligevel fået røde ører eller en reprimande fra familien om at tale pænt?

- Næ, han siger sgu hvad han vil - måske var han mere ædru? Haha! Man ved aldrig med ham. Nogle aftener går han helt i selvsving med "blowjob", "fee dunk" og så videre. Andre gange tager han den mere med ro - tror det har noget at gøre med alkoholindtaget den pågældende aften. Man ved sgu aldrig helt, hvad man får, når det handler om Scott.

- Personligt er jeg fortaler for alle hans perversiteter og fulderier, så vi må få hældt en masse sprut på ham, på den kommende turné.

Er line-uppen, så stærk, som den kan blive eller er I i gang med at oplære flere guitarister, som så bagefter stikker af til fx cirkus "Hæstepære" eller "The Bøørning"?

- Høhø - Nej, forhåbentlig er vi færdige med det, men man ved jo aldrig, haha. Jeg synes vi fungerer godt nu, så forhåbentlig fortsætter vi med denne besætning.


SUFFOCATION OG DERMED BASTA!

I har tit nævnt, at Suffocation er inspirationskilder, så hvad siger du til koncerten for nylig på Voxhall?

- Ja, Suffocation sparker alles røv til hver en tid. Altså, hvis man fjerner opvarmningsbandene, så var aftenen jo til 6 ud af 6 stjerner. Suffocation spillede så mega-blæret, men det gør de jo altid. Endnu en gang var det en lektion i hvordan dødsmetal skal spilles. De er bare det bedste dødsmetal band nogensinde - BASTA! Nu lyder det som om, at jeg synes opvarmningen var elendig, men det er ikke tilfældet. Det gjorde de sgu alle ganske godt. Faktisk var Annotations of an Autopsy rimeligt gode og jeg vil bestille en skive med dem en af dagene.

Udover en tour her fra april, hvad kommer der så til at ske i Dawn of Demise den nærmeste tid?

- Hmm, det ved jeg sgu ikke lige. Vi prøver at få fat i nogle festival-gigs, og det er omtrent det hele. Ellers mere sangskrivning, mere øvning, og garanteret også et par koncerter herhjemme til sommer. Nå ja, hallo! Vi skal nok også lave en video mere efter tourens afslutning - nu får vi se.

Det var det! Tusind tak fordi du gad svare, og hvis der skal tilføjes noget, så er ordet frit:

- Selvtakker dér makker... Jamen, kom ud og se os live her til april, køb vores plade og sidst men ikke mindst, DEATH METAL FOREVER!


Der er vel egentlig ingen bedre udgangsreplik for et interview af denne art, men lad os da alligevel lige tage videoen til ’Juggernaut’ som afslutning: