Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF’15: Torsdag

Populær
Updated
AMF’15: Torsdag
AMF’15: Torsdag
AMF’15: Torsdag
AMF’15: Torsdag
AMF’15: Torsdag
AMF’15: Torsdag
AMF’15: Torsdag
AMF’15: Torsdag

Aalborg Metal Festival blev skudt i gang ved at kunne melde udsolgt, med besøg fra TV2 Nord og med barbariske fjeldaber, der kickstartede Studenterhuset i flot stil.

Kunstner
Titel
+ Keep Of Kalessin + Vredehammer + Møl + Würms Tongue
Dato
05-11-2015
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Aalborg Metal Festival 2015 er i gang. Det hele startede på Studenterhuset torsdag aften klokken 19.00, da danske Würms Tongue gik på scenen, og det som udgangspunkt lignede, at forsangeren var faldet i søvn på en sofa, og så havde bandmedlemmerne ellers leget med en tusch på ham. De lokale helte fik en halv times spilletid, hvor de fik præsenteret deres musik for omverdenen. En blanding af black- og dødsmetal, der blev foreviget af TV2 Nord, der havde gjort ophold med sendevogn ude foran spillestedet.

Den lokale tv-reporter Mogens Jørgensen, der i en menneskealder har været den mest populære vært på de nordjyske regionaludsendelser, interviewede efterfølgende bandet i foyeren, hvor det blev til en knap otte minutter lang reportage i fjernsynet samme aften. Arrangørerne kunne samtidig melde udsolgt til resten af festivalen, og på den måde blev torsdagen fejret med større mediebevågenhed og interesse fra publikum end nogensinde før i festivalens historie. Med det program, der var stablet på benene, ville alt andet da også være fuldstændig ubegribeligt.

For efter Würms Tongue gik Møl på, der med deres shoegazermetal leverede endnu en god koncert, hvor specielt guitaristen i Sonic Youth-trøjen skinnede igennem. Den drømmende stemning, der skabes af instrumenterne, står i skarp kontrast til den skingre og uforsonlige vokal, der forpint giver modstykket til den ellers så terapeutiske lyd. Møl åbnede med den udmærkede ’Makhachkala’, men det var især de andre sange ’Airy’ og den afsluttende ’Sundrowned’ fra deres ep, der virkede bedst på både anmelder og publikum. Måske netop fordi de sange er dem, de fleste har hørt.

Da Møl var færdige, var det så op til Norge at afslutte torsdag aften. Først var det Vredehammer fra Mo, der ligger 1000 kilometer nord for Oslo. En trio med kontaktlinser fra fastelavn spillede en blanding af black- og dødsmetal, men gjorde det desværre ikke nær så godt som deres danske brødre fra Aalborg tidligere på aftenen. Godt nok er de fra Norge, klæder sig ud og ser farlige ud, men det i sig selv var ikke godt nok til at kunne bære det. Det blev for ensformigt og for kedeligt til, at interessen for alvor blev fastholdt, og anmelderen blev en smule skuffet, da deres debutplade 'Vinteroffer' fra sidste år havde sat forventningerne for højt.

Herefter var det tid til at få smurt ganen med en af pølserne fra boden ude foran Studenterhuset, hvor man med Budolfi Kirke på den anden side af Gammeltorv kunne stå og fortælle røverhistorier med dem, der var ude for at trække vejret gennem en pind, eller de, der bare var trukket ud for at snakke og få frisk luft samtidig. For der var kun en halv times pause, før Vreid gik på. De var nok aftenens højdepunkt.

Vreid har givet mange koncerter i Danmark og i udlandet, hvor vi har været afmålt begejstrede, men denne aften på Studenterhuset gav de faktisk en ganske udmærket koncert. Der var nerve, også selvom bandets lyd i virkeligheden lidt groft godt kan kategoriseres som en light-version af Satyricon. På et tidspunkt siger bassisten, at Morten Olsen har kaldt nordmændene for en flok barbariske fjeldaber, og dette vil han gerne lige bruge lejligheden til at takke landstræneren for. Vreid startede med ’Når Byane Brenn’, gik videre i ’Raped By Light’ og gav så ellers en time med deres musik, hvor naturligvis sangene ’The Reap’ og de afsluttende ’Sólhverv’ og ’Pitch Black’ var blandt favoritterne. Vreid kunne trække folk ind i salen, og de gav den koncert, hvor salen var mest fyldt.

For da Keep of Kalessin gik på 23.30, var det, som om luften var gået af ballonen i Aalborg. Enten var folks brandert allerede toppet, eller også var de begyndt at drible hjem, hvis der var en arbejdsdag fredag, der også skulle allokeres nattesøvn til for at kunne gennemføre på nogenlunde anstændig og forsvarlig vis. For Keep of Kalessin startede foran en halvtom sal, men fik dog en del flere publikummer, som koncerten skred frem. Det var deres tredje koncert med deres progressive og melodiske ekstremmetal på Aalborg Metal Festival. Og da forsangeren Obsidian.C spurgte publikum, om de ville have tung eller ekstrem musik fra deres bagkatalog, var svaret klart. De ville have ekstrem musik. Det fik de, og guitaren fik i den grad lov til at synge, hvilket nok er Keep Of Kalessins stærkeste kort.

Aalborg Metal Festival 2015 har også mange stærke kort. Hovednavnene fredag og lørdag er store og mange, hvilket utvivlsomt er hovedårsagen til, at festivalen i år er udsolgt på forhånd. Det har de aldrig prøvet før, hvilket også betyder, at de, der har sikret sig billet og adgang til Studenterhuset fredag og lørdag, kommer til at få en oplevelse, de aldrig før har prøvet i festivalens historie. Fredagen har navne som Sepultura, The Crown og danske Mercenary som hovednavne, mens lørdagen er spækket med internationale navne som Carcass, Obituary, Voivod, Napalm Death og mange flere. Det bliver en hård, tung og fed weekend i det nordjyske. Torsdag aften var en udmærket og rolig indføring til resten af eskapaderne. Nu vil vi hvile os i nogle timer, før vi indtager resten af programmet med glubende appetit.