Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - De fedeste AC/DC-lookalikes

Populær
Updated
Top 5 - De fedeste AC/DC-lookalikes

I anledning af den forestående Airbourne-koncert i Amager Bio på lørdag den 26. oktober: De fem fedeste AC/DC-lookalikes!

Kunstner
Spillested
Dato
21-10-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)

1. Airbourne
"AC/DC havde vel næppe hyret deres yngre landsmænd ind som supportband, hvis ikke de havde været helt i orden? Airbournes power, puls, drive og ånd er helt enorm, og sange som 'Ain't No Way (Like the Hard Way)' og 'Diamond in the Rough' kunne fint gøre sig i både gammelt eller nyt AC/DC-katalog. Airbournes koncertoptræden på sommerens Roskilde Festival var festivalens bedste i min bog, og lørdagens udsolgte show i Amager Bio kan blive eksplosivt og højelektrisk - eller som 'TNT' og 'High Voltage', om man vil?"

2. The Cult
"Havde en gang en massiv diskussion med Henry Rollins i sen-90'erne om hvorvidt 'Electric' (1987) var producer Rick Rubins forsøg på at lave et 'Highway to Hell'- eller 'Back in Black'-album? Det var så før Rubin selv producerede AC/DC, rent faktisk. Uanset, så var dette tredje Cult-album et meget vellykket forsøg på at flytte sig fra goth rocken til regulær rock'n'roll, hvor AC/DC-inspirationen er mere end tydelig i swingende fede numre som 'Wild Flower' og 'Lil Devil'."

3. The Four Horsemen
"Dette forlængst glemte LA-band lavede en fed og frivolt charmerende AC/DC-åndsskive i 'Nobody Said It was Easy' fra 1991, som udkom på Rick Rubins pladeselskab Def American. En meget organisk og autentisk rock & rul-plade, som aldrig fik den opmærksomhed, den fortjente. Og så fadede bandet ellers ud, mens der gik grunge og alternativ rock-kedsomhed i hård rock-scenen. Men The Four Horsemen får et velfortjent opmærkomheds-come back på denne Top 5."

4. Chris Slade Steel Circle (CS/SC)
"Veteranen Chris Slade (Gary Moore, Asia. Uriah Heep m.fl) betjente gryderne på AC/DC's succesfulde 1991-album, "The Razors Edge", og underholder i dag med sit eget AC/DC-tributeband Chris Slade Steel Circle. Oplevede bandet, som humoristisk forkortes CS/SC, live i Trondheim forrige år - og det var svært underholdende. Line-uppet, der dengang også talte ex-medlemmer af Alice Cooper og Michael Schenker Group, lagde sin egen lille signatur på AC/DC-klassikerne. Desuden er den hollandske forsanger Leon Goewie (Vengeance) en helt utrolig vellykket Bon Scott-lookalike i frasering og fremtoning."

5. Krokus
"AC/DC's samtidige og ofte parodisk rip-offende lillebror fra midt-70'erne ff.  Nogen vil måske synes de er for meget (og alligevel alt, alt for lidt); men tager dem alligevel med her, for et nummer som 'Long Stick Goes Boom' (1982) har jeg altid haft en vis lille svaghed for. Indrømmet."