Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Obituary-sange

Populær
Updated
Top 5 – Obituary-sange

Obituary barsler med et livealbum, hvor de også har to nye sange med. Så vi gik i krypten for at finde de fem af deres bedste numre. Fem kolde fra kisten.

Kunstner
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Obituary har været en bærende drivkraft i den genre, der blev skabt i USA i midten af firserne, som vi i dag kalder dødsmetal. Sammen med Death, Cannibal Corpse, Morbid Angel, Deicide og Suffocation satte de USA og Florida på landkortet og blev hurtigt et af de mest populære navne. Som så mange bands før dem ramte de et kunstnerisk lavvande og valgte derfor at gå i opløsning i slutningen af det forrige århundrede. Nogle valgte at slå pjalterne sammen med Chris Barnes fra Cannibal Corpse i dennes nye band Six Feet Under, mens andre forsvandt fra radaren. Men Obituary havde ikke fået skrevet en tilpas definitiv nekrolog over sig selv, til at de forblev i graven. Så et vaskeægte comeback blev en realitet i 2005, da de udgav 'Frozen in Time'. Siden er det blevet til yderligere tre studieplader, og nu kommer så 'Ten Thousand Ways to Die', der er en liveplade med to nye numre, hvoraf titelsangen er det ene.

Vi er ikke blege for at finde på letkøbte undskyldninger for at lave lister, hvilket er hele det bærende koncept for vores top 5. Derfor kommer her Obituarys fem bedste numre.

1. Slowly We Rot

- Titelnummeret fra debutpladen er der, hvor Obituary for alvor rammer deres fans med den lyd, der har været hjørnestenen i samtlige af deres udgivelser siden da.

2. Dying

- Deres store gennembrud var klart 'Cause of Death', hvor produktionen var bedre, og John Tardy rent faktisk havde tekster til samtlige sange. Kvaliteten af sangene var også mærkbart bedre. Her var Obituary blevet modne, og 'Dying' er en klassiker, der stadig er blandt favoritterne, når de giver koncert

3. Don't Care

- Singlen fra deres fjerde plade 'World Demise', hvor Obituary gik fra mestendels at brøle om afrevne lemmer og kropsvæsker til at synge om politiske emner. Her kastede Obituary sig over de miljømæssige udfordringer, vi havde og har i forbindelse med fossile energikilder. 'Don't Care' havde et fængende omkvæd, og det gav dem masser af eksponering på MTV i Headbanger's Ball.4. Insane

- På deres comebackplade 'Frozen in Time' indkapslede Obituary for alvor igen deres lyd i den ganske udmærkede 'Insane', der om nogen sang forsikrede bandets fans, at Obituary ikke bare var tilbage, men også at det var Obituary, som de altid havde været. En sang, der nikkede tilpas meget tilbage til tidligere materiale og alligevel besad en vis relevans. Et godt og oprigtigt comeback.5. Chopped in Half

- Måske den vigtigste sang i hele Obituarys bagkatalog. Det var på pladen 'Cause of Death', hvor vi hørte linjerne:

”The chopped in half feel the blood spill from your mouth
With rotting ways comes destiny feel the soul taking over”

Derudover råbte John Tardy bare 'Bleed!', men de to linjer er nok noget af det tekstmateriale, der er mest kendetegnende for hele Obituarys lyriske virke. Hvis man hørte dødsmetal i halvfemserne, kan man dem i hvert fald lige så godt, som en spejder kan sit råbåndsknob.

Derudover er der de nye numre fra den seneste 'Inked in Blood' og den nyeste 'Loathe', som vore læsere kan nyde musikvideoen til her:Pladen 'Ten Thousand Ways to Die' udkommer 21. oktober 2016 og Obituary gæster Danmark på en turne med Exodus og Prong, der kommer til Voxhall i Aarhus d. 5. november og Pumpehuset i København d. 6. november.