Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Julen er aflyst

Updated
jul

Børnene har fået ferie, de voksne er smidt hjem, og hele landet kører mere på vågeblus, end vi er vant til - selv så tæt på jul. Vi har samlet de bedste af de bedste af julesangene fra den metalliske verden.

Kunstner
Dato
20-12-2020
Forfatter

Uanset hvilken retning man vender, kan vi ikke slippe for to ting: jul og corona. At stuve sig sammen indendørs er ikke en god idé og har aldrig været det – men endnu mindre i år. På den gode side så slipper vi for at skulle drikke mere, end vi plejer, for at kunne tolerere onkel Prebens konspirationsteorier. I stedet kan I, i fred og ro for tante Bolettes angst for Satan, nyde sæsonens bedste.

1. King Diamond: 'No Presents For Christmas'
Kongen har talt, julen er aflyst, og vi får alle kul og tæsk. Ingen dans om juletræet, ingen ”Mens Vi Venter” fordi der er pressemøde og ingen gaver, fordi butikkerne er hastelukket, og de fleste af os ventede til sidste øjeblik med at købe. Øjeblikket er nu passeret, så du kan få en hotdog og en pose sprinklervæske ind gennem brevsprækken.
">

2.
 Type O Negative: 'Red Water (Christmas Mourning)'
”Wake up, it's Christmas mourn
Those loved have long since gone
The stockings are hung but who cares
Preserved for those no longer there”
Den er nærmest skræmmende relevant i dette annus horribilis, hvor julen er ekstra ensom. Vores alle sammens elskede bøhmand dækker op til færre end sidste år, og vi må trække lod om, hvem der bliver hjemme. Glædelig skul.

">

3. Red Warszawa: 'Julemandens Selvmordsbrev'
"DER BLI’R INGEN JUL I ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR". Red Warszawa kaldte den i 1998, og hér 22 år senere står vi så og skal vælge mellem olde og julestemning. Godt nok har papa Brostrøm sagt, at julemanden ikke kan få corona, men vi ved godt, at er der nogen der er i farezonen, er det ham. En ældre herre og tilmed ”godt i stand”, er det bare et spørgsmål om tid, før Jesus for børn også bliver en del af statistikken.

">

4.KoЯn: 'Jingle Balls'
På med pissehuen og varm dig noget pulegrød, KoЯn genfortolker en gammel traver. Selvom der ikke er hverken er selvmordstruede julemænd eller lurende depressioner, så titter galskaben frem, som var det kombineret jule- og corona-stress. Tung som en vinterdepression slæber den velkendte bas sig af sted som dagene, og selv ikke puleand og pisseøl, kan redde os.

">

5. Slayer/Wham! Mashup: 'Last Christmas/Angel of Death'
Der er nærmest gået sport i at hade 'Last Christmas', og Tom Arayas ikoniske skrig afspejler, hvad jeg forestiller mig, der foregår, når folk bliver ”Whammed”. Udover at brokke sig over vejret, skat og naboens bil, er der ikke noget den gennemsnitllige dansker hader mere end puddelhår i puddersne. Personligt er det min yndlingsjulesang og Sleigher bliver KUN bedre af, at det sner i helvede.