Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – A Colossal Weekend

Updated
ACW

Så er det endelig tid. A Colossal weekend slår dørene op for masser af spændende og interessante musikalske oplevelser. I den anledning har vi gravet i arkiverne, og fundet de fem bedste oplevelser vi har haft, frem til dig.

Tre dage med masser af gode koncerter i forskellige genrer. A Colossal Weekend er blevet et tilbagevendende tilløbsstykke, som redaktionen glæder sig til. Det er ingen undtagelse i år, hvor vi får en forlænget weekend, der er spækket med kunstnere og bands, der bør gøre alle glade.

Men hvad har egentlig været redaktionens bedste oplevelser på A Colossal weekend – og hvordan klipper vi det ned til et overskueligt skriv?
Lad os starte med en top 5:

5. Det er en dansker!
Vægtløs gav A Colossal Weekend en ekstremt mindeværdig koncert, da de sidste år bragte band og publikum sammen i en samhørighed, der var lige dele medrivende og rørende − som vores anmelder så flot beskriver det i anmeldelsen af det danske hardcore-bands koncert i 2023. 

Læs eller genlæs hele anmeldelsen her

4. Den mellemøstlige sensualitet 
Vi springer fra det velkendte og danske direkte til Italien, doom og inderlighed. Messa fulgte op på ’22 udgivelsen ’Close’, da de gæstede A Colossal Weekend. Det resulterede i en koncert som vores anmelder beskriver som et absolut højdepunkt, med enkelte uhensigtsmæssigheder. Et band med en inderlig, tung, men også rå og direkte lyd, der er helt deres egen. 

Læs eller genlæs hele anmeldelsen her

3. HOLD DA KÆFT!
Vil holder os i det doomede hjørne på tredjepladsen. Ovenpå en solid torsdag med mange gode oplevelser, så rev amerikanske Yob gulvet væk under gæsterne til A Colossal Weekend. Inklusiv vores stærkt begejstrede anmelder, der også fremhæver bandets introspektive mystik og elektriske energi som baggrund for en eminent oplevelse – en af de kolossale. Opfindsomt. 

Læs eller genlæs hele anmeldelsen her

2. All eyes on me
Ja, vi er glade for Eyes – men det er også fuldt fortjent. Bandet har spillet mange rigtig gode koncerter, og det gjorde de ditto sidste år, da de gæstede weekenden. Lyden af fremtidens hardcore proklamerede vores anmelder, og man kan blot konstatere, at Eyes endnu engang leverede varen og skabte en mindeværdig oplevelse, der sikkert stadig sidder fast i hukommelsen hos de, der deltog. 

Læs eller genlæs hele anmeldelsen her

1. Finsk trance
Der hersker ingen tvivl blandt vores anmeldere, Oranssi Pazuzu leverede en af de absolut mest mindeværdige koncerter på A Colossal Weekend. Det er ikke mindre end to år siden, at det finske band sendte os helt op i skyerne, med deres mange loop-effekter og klaustrofobiske atmosfære. En koncert, hvor lyd, kemi og stemning gik op i en højere enhed og for alvor fremviste fundamentet og indbegrebet af A Colossal Weekend. 

Læs eller genlæs hele anmeldelsen her

Det var fem gyldne øjeblikke, og mon ikke der kommer flere til i år – programmet byder på gode muligheder, og om ikke andet er festivalen i sig selv altid gensynet værd.
God fornøjelse til de af jer, der skal af sted!